Draudikai skaičiuoja audros žalą: nuostoliai siekia daugiau nei 1 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Lietuvoje prasidėjusios audros padaryti nuostoliai kol kas siekia 1,15 mln. eurų, tačiau šis skaičius gali augti, sako bendrovės „Lietuvos draudimas“ Klientų aptarnavimo centro vadovas Mantas Norkus.

„Per pirmadienį sulaukėme apie beveik 2 000 pranešimų apie patirtas žalas. Kadangi dalis šalies regionų audros metu liko be elektros, tikėtina, kad nemažai žalų bus registruojamos vėliau. Tad prognozuojame, kad suma žaloms išmokėti dar tikrai augs“, – pranešime cituojamas M. Norkus.

Bendrovės duomenimis, daugiausia žalos patyrė šalies didmiesčiai – Vilnius, Kaunas, Klaipėda ir Panevėžys. Daugiausia registruota žalos atvejų gyventojų turtui. Pranešimų apie verslo turto subjektus yra santykinai nedaug – tik 19.

Daugiausia pranešimų gauta apie sugadintus lauke paliktus daiktus, nemažai ir tokių atvejų, kuomet virstantys medžiai apgadino automobilius ar šiuos užliejo liūtis.

Pasak draudikų, per šią audrą patirta daugiau smulkesnių žalų. Vidutinė žala siekia 600 eurų, kuomet pernai metų rugpjūčio audros žalos viršijo 1 tūkst. eurų. Taip pat registruoti 5 atvejai, kurių žala siekia per 10 tūkst. eurų.

Tuo metu Draudimo bendrovė BTA skaičiuoja, kad per Lietuvą praslinkusi galinga audra įmonės klientams pridarė nuostolių už daugiau nei milijoną eurų.

Skaičiuojama, kad iki šiol bendrovė yra gavusi per 400 pranešimų. Tačiau BTA Draudimo žalų departamento direktorės Karolinos Emanuelės Karpovos teigimu, skaičius nėra galutinis.

„Pranešimai apie patirtą žalą mus pasiekia visą parą ir toliau plūsta“, – pažymėjo ji.

BTA atstovai priduria, kad audra siautėjo ne tik Lietuvoje bet ir Latvijoje. BTA kaimyninėje šalyje iki šiol gavo per 350 klientų pranešimų apie žalą. Latvijoje, kaip ir Lietuvoje, pranešimų skaičius bei nuostolių suma toliau auga.

ELTA primena, kad, Lietuvoje nuo sekmadienio vakaro siaučiant stipriam vėjui ir lyjant gausiam lietui, ugniagesiai visoje šalyje maždaug 700 kartų vyko šalinti nuvirtusių medžių.

Daugiausia pranešimų gauta iš Alytaus apskrities, Marijampolės, Kauno, Klaipėdos, Tauragės ir Vilniaus apskričių.

Tuo metu energijos skirstymo operatorius ESO ankstų rytą skelbė, kad dėl stichijos elektros neturėjo daugiau nei 160 tūkst. vartotojų.


Šiame straipsnyje: draudikaižalaaudra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių