NKVC dėl audros nuostolių skelbti ekstremalios situacijos nerekomenduoja

  • Teksto dydis:

Nacionalinis krizių valdymo centras (NKVC) dėl audros sukeltų nuostolių valstybės lygio ekstremalios situacijos Vyriausybei skelbti nerekomenduoja.

„Atsižvelgiant į ekspertinius vertinimus ir sutelktas pajėgas atkurti paslaugų teikimą vartotojams, šiuo metu NKVC Vyriausybei nesiūlo skelbti valstybės lygio ekstremalios situacijos“, – pabrėžiama penktadienį išplatintame pranešime.

Pasak NKVC, šalindamos audros padarinius, atsakingos institucijos ir įmonės dirba visą parą, o patirtos žalos mastas pilnai bus įvertintas surinkus visą aktualią informaciją.

„Energijos skirstymo operatorius kiekvieną dieną pašalina sutrikimus ir atkuria elektros tiekimą maždaug 30–40 tūkst. vartotojų. Visiškai atkurti elektros tiekimą ir kitas paslaugas – geriamojo vandens tiekimo, mobiliojo ryšio paslaugas – likusiai daliai vartotojų tikimasi iki šios savaitės pabaigos“, – rašoma pranešime.

Šiuo metu dėl audros savivaldybės lygio ekstremaliąsias situacijas yra pasiskelbusios 5 savivaldybės – Akmenės, Joniškio, Radviliškio, Vilniaus ir Kaišiadorių rajonų.

Planuoja skelbti ar tokią galimybę svarsto Kelmės, Šiaulių ir Šalčininkų rajonų savivaldybės.

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos skelbiamos kiekvienu atveju įvertinus esamą padėtį, žalos mastą ir jos likvidavimo laikotarpį, esamus išteklius ir būtinus atlikti veiksmus.

Nepriklausomai nuo to, kokio lygmens ekstremali situacija paskelbiama, Vyriausybė ir kitos valstybės institucijos palaiko nuolatinį ryšį bei, atsižvelgiant į konkrečios ekstremalios situacijos padarinius ir žalos mastą, pagal tai reglamentuojančius teisės aktus prisideda kompensuojant nuostolius bei tiesiogiai dalyvauja likviduojant audros padarinius.

ELTA primena, kad praėjusį savaitgalį ir savaitės pradžioje Lietuvoje siautė stipri audra, per ją virto medžiai.

Vilniuje, Grigiškėse, žuvo 50-ties metų moteris. Savivaldybės ir gyventojai skaičiuoja milijoninę stichijos žalą.

Kalbėdama apie kai kuriose savivaldybėse dėl audros paskelbtą ekstremalią situaciją, premjerė Ingrida šimonytė penktadienį teigė, jog jos skelbti nacionaliniu mastu neketinama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių