G. Nausėda: kelių priežiūra turės būti kitos Vyriausybės prioritetas

Kelių plėtra ir priežiūra turės būti naujos kadencijos Vyriausybės prioritetas, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Kelių plėtra, kelių strategija turi būti jau ateinančių Vyriausybių prioritetas. Tikrai tikiuosi, kad sprendimus rasime“, – trečiadienį Ignalinoje žurnalistams sakė G. Nausėda.

Šiaurės rytų Lietuvoje esančioje savivaldybėje viešintis prezidentas teigė, kad šioje šalies dalyje kelių būklė „taip pat yra apverktina“.

„Tai tik dar kartą patvirtina poreikį spręsti klausimus iš esmės, o ne iš vieno puodelio pilstyti arbatos šaukšteliu į kitą“, – kalbėjo šalies vadovas.

G. Nausėda ne kartą yra teigęs, jog Lietuvos kelių būklė jo netenkina ir prastėja, tam neskiriant pakankamai lėšų. Viešėdamas kitose šalies savivaldybėse prezidentas anksčiau sakė, jog savivaldai reikia daugiau savarankiškumo tvarkant rajoninius kelius.

Susisiekimo ministerijos atstovai anksčiau teigė, kad kelių finansavimui būtinas pastovus pajamų šaltinis, pavyzdžiui infrastruktūros fondas.

Ministerijos vadovai praėjusią savaitę sakė, kad jau yra parengti šalies automobilių kelių finansavimui skirto fondo steigimo dokumentai, tačiau vis dar įstrigęs 300 mln. eurų jo įstatinio kapitalo suformavimas. 

Fondą ketinama steigti remiantis Lenkijoje veikiančio Valstybinio kelių fondo pavyzdžiu. Pasak susisiekimo viceministro Juliaus Skačkausko, į valstybinio Lenkijos banko valdomą fondą nukreipiamos iš kelių mokesčių, vinječių bei degalų mokesčio surenkamos lėšos.  

Lietuvoje keliams šiemet numatoma skirti 872 mln. eurų, tačiau lėšų kasmet trūksta sutvarkyti visus šalies kelius bei tiltus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai kad komunistai

Tai kad komunistai portretas
Tiesė keliukus iki pi s balių sodybų, dar kokio člieno skverno namų. Kur labiausiai reikalingi, viabaltica, railbaltica, Utenos betonkė. Tik pi do protus komunistų prietaisai ir mentaskverniai, bet ne darbus dirbo. Ar to sulauksim

:)))

:))) portretas
per 4 metus sitas sudprezidentis nieko nemate ir nezinojo... matyt ukraina svarbiau...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių