M. Skuodis Singapūre su vietos politikais, verslu aptars glaudesnį šalių bendradarbiavimą

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministras Marius Skuodis antradienį vyksta į Singapūrą, kur susitikime su šios šalies ministrais ir verslo atstovais aptars glaudesnį šalių bendradarbiavimą transporto, telekomunikacijų ir inovacijų sektoriuose.

Ministras kartu su valstybės valdomos bendrovės Lietuvos paštas vadovu Rolandu Zuku kvies stiprinti dvišalį bendradarbiavimą pašto srityje, pirmadienį pranešė ministerija.

Vizito metu numatomi M. Skuodžio ir jo vadovaujamos Lietuvos delegacijos susitikimai su Singapūro transporto ministru Chee Hong Tatu (Či Hong Tatu), taip pat su Komunikacijų ir informacijos ministerijos, Singapūro pašto, Sausumos transporto direkcijos ir viešojo transporto operatoriaus SMRT vadovais.

Susitikimuose ministras pristatys Lietuvos susisiekimo sektorių, dvišalio bendradarbiavimo potencialą ir pasiekimus, įgyvendinant susisiekimo inovacijų skatinimo priemonę „Sandbox“. Taip pat daug dėmesio numatoma skirti tvaraus judumo, transporto ir logistikos skaitmenizavimo, viešojo transporto, elektromobilumo ir 5G ryšio plėtros klausimams.

M. Skuodis taip pat pakvies Singapūrą prisijungti prie Tarptautinio transporto forumo. Vėliau jis lankysis tvarius aviacinius degalus gaminančioje gamykloje, susitiks su Singapūro uosto operatoriais ir vietos lietuvių bendruomenės atstovais.

Singapūras – pasaulio prekybos, transporto, inovacijų ir finansinių paslaugų centras bei strategiškai svarbus Lietuvos partneris Azijos ir Ramiojo vandenyno regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
skuodas singapure ties kelius :))) veltedis turistas ir tiek, bet prezidentui toks tinka...

D.

D. portretas
Vadinasi, ministras "inicijuoja" tiesioginius lėktuvų skrydžius į Singapūrą,ar kaip ?.. O gal susisiekimą laivais ? Tai jau tikrai, verta "pagarbos" šita labai "aktuali" Lietuvai kelionė... Štai TODĖL mums visur ir visada TRŪKSTA pinigų valstybės gynybai ir jos piliečių reikmėms, kai "turistaujama" po visą pasaulį be jokio reikalo ir naudos valstybei ir jos žmonėms....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių