Ministerijos atstovė: skolų atostogos priklausys ir paskolų negrąžinantiems gyventojams

Seimo įteisintos skolų mokėjimo atostogos galios ir tiems gyventojams, kurie negalės grąžinti pasiimtų paskolų iš finansų įstaigų, sako socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovė.

„Šio reguliavimo kontekste skolomis bus laikoma tik tos skolos, kurios jau bus perduotas antstoliams. Tai nesvarbu, kokios rūšies (bus skola – BNS)“, – penktadienį LRT radijui teigė vyriausioji patarėja Viktorija Minkevičiūtė.

Ji pabrėžė, kad nei skolų, kurių mokėjimui atostogos būtų imamos, „lubos“, nei „grindys“ nėra nustatytos.

Seimas skolų atostogos įteisino praėjusią savaitę.

Antstoliai bus įpareigoti pradėjusiems dirbti skolininkams suteikti skolų mokėjimo atostogas – iš Užimtumo tarnybos gavę duomenis apie įsidarbinusį skolininką, kuris paskutinius šešis mėnesius nedirbo pagal darbo sutartį, ir esant rašytiniam skolininko prašymui, jie turės sustabdyti skolos išieškojimą iš darbo užmokesčio.

Skolos grąžinimo atostogos truks šešis mėnesius. Šis terminas bus pradedamas skaičiuoti nuo skolininko darbo pradžios ir bus nepertraukiamas, nenutrūks ir nebus pratęsiamas, įskaitant ir atvejus, kai keistųsi skolininko darbdavys. Jeigu skolininkas į antstolį kreipsis išdirbęs tris mėnesius, jo skolų atostogos truks ne šešis, o tik tris mėnesius.

Išieškojimas iš skolininko darbo užmokesčio galės būti stabdomas ne daugiau kaip du kartus per penkerius metus.  


Šiame straipsnyje: skolų atostogospaskolos

NAUJAUSI KOMENTARAI

nax man tos skolu atostogos ?

nax man tos skolu atostogos ? portretas
yra bankroto ystaymas...... neisgaliu moket pamazu lesas pervedu i nauja firmele ir bankrotuoju...tas pats su pilieciais... ne as sugalvojau inflecia... ne as sugalvojau PSD...todel galit nebrukt ir nesiulyt man paskolas imt...kraujas is nosies bet paskolos neimsiu su berazumiska sutartim ir plaukiojanciom palukanom......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių