Ministras, kariuomenės atstovai su bendruomenėmis aptars „Rheinmetall“ gamyklos statybas

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas ir Lietuvos kariuomenės atstovai antradienį su Baisogalos, Šeduvos, Radviliškio bendruomenėmis aptars Vokietijos gynybos pramonės koncerno „Rheinmetall“ artilerijos amunicijos gamyklos statybas.

Apie susitikimus skelbiama ministro darbotvarkėje, apie juos taip pat pranešė Radviliškio–Tytuvėnų apygardoje išrinktas parlamentaras Antanas Čepononis.

180 mln. eurų vertės gamyklą planuojama statyti Radviliškio rajone, netoli Baisogalos, esančiame 340 hektarų ploto sklype, kurį anksčiau valdė Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, o nuo liepos 1-osios žemę perėmė Nacionalinė žemės tarnyba.

Krašto apsaugos ministerija pabrėžia, kad gamykla Lietuvos kariuomenę aprūpintų reikalingu kiekiu šaudmenų, taip pat užtikrintų nenutrūkstamą jų tiekimą grėsmės atveju.

Vokietijos karinės pramonės milžinė „Rheinmetall“ 155 mm artilerijos amunicijos gamykloje planuoja sukurti bent 150 naujų darbo vietų.

Investicijų sutartis su su pagrindine „Rheinmetall“ grupės bendrove „Rheinmetall“ bei Lietuvoje nuo 2018 metų veikiančia „Rheinmetall Defence Lietuva“ pasirašyta birželio pradžioje. Žemės nuomos sutartį su koncernu ketinama pasirašyti liepos pirmoje pusėje, o statybas pradėti jau šių metų spalį.

Aplinkinių vietovių bendruomenės jau yra kėlusios klausimus dėl savo likimo, būsimos gamyklos poveikio aplinkai ir netoliese esančiam ežerui.


Šiame straipsnyje: Rheinmetallstatybosbendruomenė

NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Demokratijos imitacija , grynai sovietmetis. Statykit tą gamyklą Turniškėse.

Taigi taigi

Taigi taigi portretas
Marsietis su saldafonais paišis šviesų ateitį.Meluos kiek galės savo kailį išverst.

Cha cha

Cha cha portretas
Su vatnykų bendruomenėmis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių