R. Pocius: tiekėjo nepasirinkusiųjų elektros sąskaitos liepą mažės apie 1,4 euro

Valstybinei energetikos reguliavimo tarybai (VERT) ketvirtadienį patvirtinus mažesnes visuomenines elektros kainas nuo liepos, nepriklausomo tiekėjo nepasirinkusių vartotojų mėnesio sąskaitos vidutiniškai mažės beveik 1,4 euro, sako tarybos vadovas.

Pasak Renato Pociaus, „standartinio“ vienos laiko zonos plano kainai mažėjant 7,9 proc. – iki 19,7 cento už kilovatvalandę (kWh), apie 80 kWh elektros per mėnesį suvartojantys gyventojai už elektrą mokės apie 15,7 euro.

„Standartinė sąskaita paprastai skaičiuojama „standartinio“ plano. Būtent šio plano vartotojas suvartoja apie 80 kilovatvalandžių per mėnesį (elektros – BNS)“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė R. Pocius.

„Šių metų antrajam ketvirčiui tokia sąskaita dar esant galiojančiam tarifui sudarytų apie 17 eurų, o sumažinus tarifą nuo liepos 1-os dienos šita sąskaita galėtų sumažėti beveik 1,4 euro ir sudaryti apie 15,7 euro per mėnesį“, – aiškino VERT pirmininkas.

Jo teigimu, mažesnės kainos antrajam pusmečiui patvirtintos dėl sumažėjusių prognozuojamų rinkos kainų.

„Prognozuojama elektros energijos kaina yra mažesnė negu kad buvo nustatyta šių metų antrajam ketvirčiui. Šita priežastis iš esmės leidžia mažinti visuomeninę elektros energijos kainą antram pusmečiui“, – teigė R. Pocius.

Šios kainos, kurias moka nepriklausomo tiekėjo nepasirinkę trečiojo rinkos liberalizavimo etapo buitiniai vartotojai, nuo liepos mažės 8–12 proc., arba 1,8 cento už kilovatvalandę (kWh).

Nauji tarifai aktualūs apie 457 tūkst. gyventojų, kurie per metus suvartoja ne daugiau kaip 1 tūkst. kWh elektros.

Visuomeninis elektros tarifas paprastai nustatomas du kartus per metus – nuo sausio ir liepos, tačiau pastaraisiais metais jis buvo perskaičiuojamas dažniau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Našlaitis

Našlaitis portretas
Gerai kad nepasidaviau visuotinai isterijai ir pasilikau našlaičiu

Sūduvis

Sūduvis portretas
O ,,savanoriškai,, per prievartą su dideliais gazdinimais valdžios sugrūstiems į plėšrius aferistų, perpardavinėtojų nagus vartotojams žinoma kad BRANGS!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių