Šiaulių bankui leista pasirašyti sutartį dėl Ūkio banko turto perėmimo

Konkurencijos taryba Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko ir vietos investuotojų valdomam Šiaulių bankui ketvirtadienį leido pasirašyti sutartį, įsigyjant dalį žlugusio Ūkio banko turto ir įsipareigojimų bei antrines įmones.

Taryba bankui bei Ūkio bankui, atstovaujamam laikinojo administratoriaus, leido vykdyti vadinamuosius atskirus koncentracijos veiksmus. Tai patvirtino tarybos atstovė Rima Kaulėnaitė. Gavus tokį leidimą gali būti pasirašoma sutartis, o galutinis leidimas bus suteiktas vėliau.

Anot tarybos, Šiaulių bankas nurodė, kad laikinas leidimas reikalingas, siekiant „užtikrinti įsipareigojimų vykdymą Ūkio banko indėlininkams“.

„Konkurencijos taryba, priimdama sprendimą, konstatavo, jog koncentracijos sustabdymas galėtų turėti neigiamų pasekmių Ūkio banko indėlininkams, o koncentracija, preliminariu vertinimu, neturėtų sukelti neigiamos įtakos konkurencijai“, - rašoma tarybos pranešime.

Konkurencijos taryba Šiaulių bankui leido sudaryti ir įgyvendinti sandorį - perimti Ūkio banko turto ir įsipareigojimų dalį, taip pat perimti nuosavybės teises į antrinių bendrovių akcijas, nesuteikiant teisės naudotis šių perimtų akcijų suteikiamomis balsavimo teisėmis tol, kol nebus gautas galutinis Konkurencijos tarybos leidimas vykdyti koncentraciją.

Šiaulių bankas siekia įsigyti neskelbiamą dalį Ūkio banko turto ir įsipareigojimų bei po 100 proc. bendrovių „Ūkio banko lizingas“, „Bonum Publicum“ bei įmonės „Sporto klubų investicijos“ akcijų. Šiaulių bankas taip pat ketina įsigyti po 100 proc. bendrovių „Trade project“, „Investicinio turto valdymas“, „Eastern Europe Development Fund“, „ŽSA 1“ „ŽSA 2“, „ŽSA 3“, „ŽSA 4“ ir „ŽSA 5“ akcijų. Pastarosioms įmonėms (ŽSA) buvo perduotas Vilniuje esantis apleistas Žalgirio stadionas ir šalia jo esantis sklypų kompleksas.

Konkurencijos įstatymas numato teisę koncentracijos dalyviams kreiptis su prašymu leisti atlikti atskirus koncentracijos veiksmus ir tokį prašymą Konkurencijos taryba turi išnagrinėti per 7 dienas.

Konkurencijos tarybos leidimas atlikti atskirus koncentracijos veiksmus gali būti duotas su tam tikromis sąlygomis ir įpareigojimais, kurie būtini veiksmingai konkurencijai užtikrinti.

Ūkio banko veikla buvo sustabdyta vasario 12 dieną, o šį pirmadienį Lietuvos banko valdyba nusprendė, kad bankas bus skaidomas į „blogąjį“ ir „gerąjį“. Dėl „sveikosios“ banko dalies perdavimo Šiaulių bankui derasi Ūkio banko laikinasis administratorius Adomas Audickas. Anksčiau skelbta, kad tikimasi, kad derybos gali būti baigtos jau šią savaitę, o paslaugos Ūkio banko klientams gali būti atnaujintos kitą savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jau

jau portretas
kad esi susižadėjęs su būsima nuotaka ir tada kvieti visas merginas į pasimatymą, a v drug ateis su tokiais dokumentais, kad bus galima nuotaką mesti pro bortą, bet susirinko nerimtos nuotakos be papų ir subinių, tai kam mesti aną pirmąją.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių