Svarsto įteisinti banderoles ant e. cigarečių

Finansų ministerija svarsto galimybę įteisinti banderoles ir ant elektroninių cigarečių.

Ministerijos Mokesčių politikos departamento direktorė Jūratė Laurikėnaitė sako, kad tokia galimybė svarstoma, o ministrė Gintarė Skaistė teigia dar negalinti pasakyti, kada tai galėtų būti padaryta.

„Reikia įsivertinti daugiau aspektų nei vien tik politinį norą. Pasakyti datos nėra įmanoma“, – pirmadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitete teigė G. Skaistė.

„Šita tema kaip tik dabar nagrinėjama. Yra klausimų su mokesčių administratoriais aptarti. Reikia laiko išsinagrinėti, kaip tą dalyką padaryti“, – komitete sakė J. Laurikėnaitė. 

„Valstietis“ Aurelijus Veryga abejojo, ar banderolių įvedimui reikia ilgo laiko: „Manau, nereikia kažkokio ilgo ilgo laikotarpio.“

Dabar banderolės klijuojamos tik ant alkoholinių gėrimų, apdoroto ir kaitinamojo tabako gaminių.

Verslo atstovai priešinasi Vyriausybės siūlymui labiau didinti akcizus tabakui ir alkoholiui. Rūkalų gamintojai siūlo įvesti banderoles e. cigaretėms ir taip skaidrinti rinką.

Nacionalinės tabako gamintojų asociacijos vykdomasis direktorius Arnas Neverauskas anksčiau komitete teigė, jog įvedant banderoles būtų galima padidinti tabako rinkos skaidrumą, pagerinti apskaitą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronius

Bronius portretas
Ką čia jie peza, juk ant kaitinamojo tabako nuo pat pradžių klijuoja banderoles.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių