Vilniuje – A. Armonaitės susitikimas su Vokietijos „Commerzbank“ delegacija

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė ketvirtadienį susitinka su vieno didžiausių Vokietijos bankų „Commerzbank“ delegacija.

Apie susitikimą skelbiama ministrės ketvirtadienio darbotvarkėje.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija, motyvuodama konfidencialumu, planuojamo susitikimo turinio BNS nekomentavo.

„Commerzbank“ savo internetiniame puslapyje skelbia, jog šis pusmetis bankui buvo sėkmingiausias per pastaruosius 15 metų.

Įmonės pelnas pirmąjį šių metų pusmetį, palyginti su 2023 metų pirmuoju pusmečiu, augo 12 proc. iki 1,3 mlrd. eurų. Bendrovės pajamos buvo 2 proc. didesnės ir siekė 5,4 mlrd. eurų (2023-ųjų pirmą pusmetį – 5,3 mlrd. eurų).

Be Vokietijos, bankas šiuo metu veikia 46-iose šalyse visame pasaulyje.

Šalies vadovai pastaraisiais metais nuolat kviečia Lietuvoje kurtis kitų šalių bankus, apie galimą naujų bankų rinkos žaidėjų atėjimą nekart yra užsiminę ir Lietuvos banko atstovai

Portalas „Verslo žinios“ liepos viduryje pranešė apie didžiausio Taivano banko „Bank of Taiwan“ planus įsteigti padalinį Lietuvoje. Tai pranešta salos Finansų priežiūros komisijai patvirtinus banko paraišką steigtis Lietuvoje.

Lietuvos banko vadovas Gediminas Šimkus sausį portalui „15min“ patvirtino BNS anksčiau skelbtą neoficialią informaciją, kad filialą Lietuvoje svarsto įsteigti ir vienas didžiausių Lenkijos bankų „Pekao“.

Anksčiau apie ketinimus pradėti veiklą Lietuvoje, tačiau nesteigiant čia filialo, BNS oficialiai buvo patvirtinęs ir didžiausias Lenkijos bankas PKO.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių