Vyriausybė patvirtino kompensacijų ir dienpinigių už savanoriavimą tvarką

Nuo liepos įsigaliojus naujos redakcijos Savanoriškos veiklos įstatymui, Vyriausybė trečiadienį patvirtino kompensacijų ir dienpinigių už savanoriavimą mokėjimo tvarką.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtame tvarkos apraše numatyta savanoriškos veiklos išlaidas kompensuoti, remiantis bilietais, pirkimo-pardavimo kvitais, sąskaitomis faktūromis, sąskaitų išrašais ir kitais dokumentais.

Savanoriui į veiklos vietą ir iš jos vykstant savo automobiliu kuro išlaidos būtų kompensuojamos pagal nuvažiuotų kilometrų skaičių, kuro sunaudojimą 100-ui kilometrų, taip pat pagal kuro išlaidas patvirtinančius dokumentus.

Vyriausybės patvirtinta tvarka galios valstybės, savivaldybių ar jų fondų lėšomis finansuojamai savanoriškai veiklai.

Tuo metu dienpinigiai už kiekvieną savanoriavimo dieną bus skiriami pagal Vyriausybės patvirtintus maksimalius dienpinigių dydžius.

Naujos redakcijos Savanoriškos veiklos įstatymą, kuriuo atskirta ilgalaikė ir trumpalaikė savanoriška veikla bei įtvirtinta galimybė avansu apmokėti su savanoriška veikla patiriamas išlaidas, Seimas priėmė pernai gruodį.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siekia, kad iki 2030 me­tų savanoriškoje veikloje dalyvautų apie penktadalis – 22 proc. gyventojų (2021 metais – 16,3 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių