Dujų plautuvės – visuose keltuose

Iki šių metų balandžio mėnesio visuose “DFDS Seaways” keltuose, kurie plaukioja iš Klaipėdos uosto, bus įrengtos dujų plautuvės.

Be plautuvių – du laivai

Šiuo metu dujų plautuvės, vadinamieji skraberiai, kurie sumažina sieros junginių išmetimą į atmosferą, yra įrengtos keltuose “Viktoria Seaways” ir “Optima Seaways”. Abu jie kursuoja tarp Klaipėdos ir Kylio.

Kompanijos “DFDS Seaways” viceprezidentas Peder Gellert Pedersenas teigė, kad iki balandžio dujų plautuvės bus įrengtos ir keltuose „Regina Seaways“ bei „Athena Seaways“, kurie plaukioja linijoje tarp Klaipėdos ir Švedijos Karlshamno uosto.

„Skruberiai“ diegiami Lenkijoje

Dujų plautuvės įrengimas laive trunka maždaug mėnesį. Tiek laiko laivas turi būti „išimamas“ iš linijos ir statomas į laivų gamyklą.

Maždaug po mėnesio laivas grįžta į liniją. Dujų plautuvės efektyvumo derinimai vyksta jau laivui plaukiojant reise. „Regina Seaways“ ir „Athena Seaways“ dujų plautuvės bus įrengiamos Lenkijos Gdansko laivų remonto bendrovėje „Remontowa S.A“. Šioje gamykloje jos praėjusiais metais buvo diegiamos ir keltuose “Viktoria Seaways” ir “Optima Seaways”.

Pamaininis laivas

Dujų plautuvės „Regina Seaways“ ir „Athena Seaways“ bus diegiamos vieną po kito statant šiuos laivus į remonto įmonę.

Kol vyks įrangos diegimas, juos linijose laikinai keis iš linijos Šiaurės jūroje pervestas keltas „Sirena Seaways“. Iš esmės tai yra kompanijos „DFDS Seaways“ pamaininis laivas vykdant kompanijos „DFDS Seaways“ skuberių diegimo laivuose programą. Prieš kurį laiką jis laikinai buvo naudojamas ir linijoje tarp Estijos Paldiski ir Švedijos Kapelskaro uostų.

„Sirena Seaways“ pakeis ir Vokietijos linijoje plaukiojantį keltą „Victoria Seaways“. Nors jame dujų plovimo įranga įdiegta, tačiau numatomas maždaug 10 parų planinis remontas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių