„Epso-G“ ir „Amber Grid“ prevencijos ir rizikų valdymo vadovai paliko įmonę

  • Teksto dydis:

Vykstant tyrimams dėl dujų perdavimo sistemos operatorės „Amber Grid“ bei jos akcininkės „Epso-G“ atsakomybės už Lietuvos ir Lenkijos magistraliniame dujotiekyje (GIPL) galimai sumontuotas rusiškas detales, iš pareigų pasitraukė prieš kelerius metus „Amber Grid“ vidiniam tyrimui vadovavęs bendrovės Prevencijos skyriaus vadovas Vilmantas Bieliauskas bei „Epso-G“ atitikties ir rizikų valdymo vadovas Romas Zienka, skelbia portalas „15min“.

V. Bieliauskas liepos pradžioje iš „Amber Grid“ pasitraukė šalių susitarimu, išmokant trijų mėnesių išeitinę – vidurinės grandies vadovo vidutinis atlygis prieš mokesčius siekia apie 4,5 tūkst. eurų.

„Atėjo laikas atnaujinti žvilgsnį į itin svarbią bendrovės prevencijos funkciją ir pritaikyti naujų darbo metodų, užtikrinant tiek fizinę, tiek kibernetinę bei duomenų apsaugą. Darbo pabaigai bendrovėje įtakos turėjo aplinkybių visuma, įskaitant ir visus vykdytus įmonės vidinius tyrimus“, – portalui teigė „Amber Grid“.

R. Zienka pareigas paliko birželio pradžioje, jam taip pat išmokėta trijų mėnesių išeitinė kompensacija, siekianti kiek daugiau nei 24 tūkst. eurų prieš mokesčius. Jis buvo vienas pirmųjų, prieš kelerius metus gavusių informaciją apie galimas klastotes GIPL, taip pat buvo specialiai dujotiekio projektui rašyto rizikų valdymo plano autorius.

Šių metų vasarį klausiamas apie savo atsakomybę R. Zienka „15min“ sakė tokios neįžvelgiąs – dujotiekis pastatytas laiku, rizikos suvaldytos, tačiau vėliau portalo kalbintas „Epso-G“ vadovas Mindaugas Keizeris teigė, jog vykstantys procesai ir sprendimai dėl dujotiekio detalių keitimo akivaizdžiai įrodo, kad rizikos nesuvaldytos, tad ir atsakomybės klausimai neišvengiamai kyla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių