S. Kairys atmetė A. Valotkos kandidatūrą į Kalbos inspekcijos vadovus

Kultūros ministras Simonas Kairys atmetė dabartinio Valstybinės kalbos inspekcijos vadovo Audriaus Valotkos kandidatūrą vadovauti įstaigai dar vienai penkerių metų kadencijai, dėl to planuojama skelbti naują konkursą.

„Po visos procedūros, kuri yra reikalinga kalbant apie naujo vadovo paskyrimą vadovauti Kalbos inspekcijai, mano sprendimas yra, kad pono Valotkos kandidatūra neįtikino ir bus rengiamas naujas konkursas“, – pirmadienį BNS sakė kultūros ministras Simonas Kairys.

Pirmas konkursas į Valstybinės kalbos inspekcijos viršininko pareigas paskelbtas liepos pradžioje. Tuomet nesulaukta pretendentų į šias pareigas, todėl mėnesio viduryje patikslinus keliamus specialiuosius reikalavimus dėl išsilavinimo, paskelbta nauja atranka.

Joje dalyvavo vienas pretendentas – A. Valotka.

Kalbos inspekcijos vadovas ne yra kartą sulaukęs kultūros ministro kritikos dėl savo viešų pasisakymų ir raginimo trauktis iš pareigų. A. Valotkai taip pat skirtos dvi pastabos.

Nuo 1990-ųjų veikianti Valstybinė kalbos inspekcija prižiūri, kaip laikomasi Valstybinės kalbos įstatymo, Valstybinės lietuvių kalbos komisijos nutarimų ir kitų teisės aktų, nustatančių valstybinės kalbos vartojimo ir taisyklingumo reikalavimus.

Ji taip pat konsultuoja piliečius, valstybės ir savivaldybių institucijas bei verslo įmones kalbos vartojimo ir taisyklingumo klausimais, atlieka prevencinį darbą informuojant, šviečiant visuomenę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arijas

Arijas portretas
Anuliuoti svetimas raides iš Lietuviškos abėcėlės ir nustoti pataikauti vis labiau įžulėjančių kitataučių norsms. Valstybinė kalba Lietuvių, tai malonėkite ją mokėti. Laikas išmokti kalbą baigėsi, visi dirbantieji viešame sektoriuje privalo kalbėti Lietuviškai. Nemoki kalbos- varykis iš kur atsibastęs. Ir mūsų “valdžiai” laikas nustoti pataikauti svetimšaliams!

ot svolacius debilnas

ot svolacius debilnas  portretas
tas Halturos ministras.....

Keistas sprendimas

Keistas sprendimas portretas
Manau, Kalbos inspekcijos viršininkas dr. A.Valotka kruopščiai vykdė savo pareigas- prižiūrėjo Kalbos įstatymo vykdymą ir lietuvių kalbos valstybinio statuso padėtį. Tai kodėl jo ministras Kairys nepatvirtino?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių