- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė prisipažįsta, kad virtuvėje ji mėgsta tvarką, o virtuvinius prietaisus renkasi tik tuos, kurie būtų išties reikalingi ir dažnai naudojami. Ji atskleidžia, be kokios smulkios buitinės technikos neįsivaizduoja savo virtuvės, bei dalijasi patarimais, kaip geriausiai išnaudoti šių prietaisų funkcijas.
Vėl garuoja karštas naminis maistas
Rudenį į tinklaraščio kūrėjos virtuvę vėl sugrįžta jaukus ir šiltas naminis maistas. Čia ruošiamos karštos sriubos, verdami troškiniai, kepami pyragai.
„Po lengvesnių, gaivių vasariškų patiekalų šį sezoną norisi daugiau šiltų sriubų, troškinių, pyragų. Šiuo metu būtent tai gamindama ir vėl praleidžiu daugiau laiko. Ruduo mus džiugina ypatingai turtingu derliumi, todėl gaminant stengiuosi naudoti kuo daugiau sezoninių vietinių daržovių ir vaisių“, – apie rudeninės mitybos pokyčius kalba K. Pišniukaitė-Šimkienė.
Ji taip pat aktyviai ruošiasi ir žiemos sezonui, todėl virtuvėje vyksta ne tik maisto gamybos, tačiau ir konservavimo, gėrybių užšaldymo darbai. Moteris džiaugiasi atradusi vakuumavimo naudą: „Anksčiau nežinojau, kad tokiu būdu galima daug ilgiau išlaikyti šviežias daržoves, salotas, uogas ir net pagamintus patiekalus“.
Tai, kad šiuo metu gyventojai itin domisi gėrybių ruošimo šaltajam sezonui įranga, patvirtina ir prekybos tinklų atstovai.
Augantys vaisių džiovyklių, maisto konservavimo įrangos, vakuumatorių, trintuvų pardavimai rodo, kad klientai aktyviai rengiasi žiemos sezonui, pildo maisto atsargas.
„Augantys vaisių džiovyklių, maisto konservavimo įrangos, vakuumatorių, trintuvų pardavimai rodo, kad klientai aktyviai rengiasi žiemos sezonui, pildo maisto atsargas“, – teigia Elona Uckutė, „Kesko Senukai Lithuania“ rinkodaros direktorė.
Pristato dažniausiai naudojamų virtuvinių prietaisų TOP-5
Tam, kad ruošti maistą visais metų laikais būtų lengviau, maisto tinklaraštininkė pasitelkia įvairių smulkios buitinės technikos prietaisų. Ji vengia savo virtuvę apkrauti prietaisais, kuriuos naudotų retai ar tik vieno konkretaus patiekalo gamybai. Todėl pristatydama penkis savo mėgstamiausius maisto ruošimo prietaisus, K. Pišniukaitė-Šimkienė pabrėžia, kad vertina jų daugiafunkciškumą bei kokybę.
1. Galinga kokteilinė – ne tik šilkiniams glotnučiams, bet ir riešutų sviestui, trintoms sriuboms, padažams, užtepėlėms. Taip pat su šiuo prietaisu ji pasigamina daug produktų, tokių kaip augalinis pienas, riešutų miltai – taip šių gana brangių produktų nereikia pirkti.
2. Virtuvinės svarstyklės – kadangi receptų kūrimas yra K. Pišniukaitės-Šimkienės pagrindinė veikla, be virtuvinių svarstyklių negali jo įsivaizduoti. Tai jos darbo įrankis, bet taip pat labai praverčia kepiniams ar konditerijos gaminiams, kai ypatingai svarbus kiekvienas gramas.
3. Sulčiaspaudė – tėveliai tinklaraščio kūrėjos šeimą aprūpina šviežio derliaus gėrybėmis, todėl dalį jų visada panaudoja šviežių ir skanių sulčių gamybai.
4. Rankinis trintuvas – be jo pašnekovė negali įsivaizduoti nei vienų namų, tiesiog labai patogu turėti po ranka, kai reikia kažką greitai sutrinti. Jis K. Pišniukaitei-Šimkienei labiausiai praverčia gaminant trintas sriubas ir padažus.
5. Kavos aparatas ir pieno putos plakiklis – maisto gaminimo entuziastė turi paprastą espresso kavos aparatą, jo šeimos poreikiams visiškai pakanka. O jei nori pasimėgauti kava su pieno puta arba matcha latte, panaudoja pieno putos plakiklį.
Pristačiusi virtuvinę techniką, be kurios neįsivaizduoja savo virtuvės, K. Pišniukaitė-Šimkienė prisipažįsta, kad pasvajoja ir apie nebūtiną, tačiau mažoms silpnybėms tinkančią įrangą.
„Kartais pasvajoju apie elektrinio grilio pagalba pagamintą panini sumuštinį su gražiais dryželiais ar čirvinių blynų keptuvę, o tais retais atvejais, kai užsimanau skrebučio – apie skrudintuvą“, – atskleidžia tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja.
„Senukų“ atstovė E. Uckutė atkreipia dėmesį, kad dažnai smulki virtuvės technika perkama kalėdiniu laikotarpiu, ji tampa dovana ne tik kitiems, tačiau kartais – ir sau.
„Automatinių kavos bei spragėsių aparatų, virtuvinių kombainų, namų grilių, vakuumatorių ir kitos smulkios virtuvės technikos pardavimai artėjant žiemos šventėms ūgteli tiek fizinėse, tiek elektroninėje parduotuvėse. Klientai nori savo artimiesiems suteikti naujų skonių, palengvinti maisto ruošą“, – pristato „Senukų“ atstovė.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
S. Kairys atmetė A. Valotkos kandidatūrą į Kalbos inspekcijos vadovus10
Kultūros ministras Simonas Kairys atmetė dabartinio Valstybinės kalbos inspekcijos vadovo Audriaus Valotkos kandidatūrą vadovauti įstaigai dar vienai penkerių metų kadencijai, dėl to planuojama skelbti naują konkursą. ...
-
„Garsų pasaulį“ pripažinus nepatikima įmone, VMI nutraukė banderolių užsakymus šiai bendrovei2
Valstybės saugumo departamentui (VSD) pripažinus „Garsų pasaulis“ nepatikima įmone, Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) nutraukė banderolių užsakymus šiai bendrovei. Kaip praneša VMI, šiuo metu pradėtos derybos su L...
-
Vyriausybei siūloma keisti būsimos „Rheinmetall“ gamyklos sklypo paskirtį
Vyriausybė netrukus turėtų svarstyti siūlymą keisti Vokietijos gynybos pramonės milžinės „Rheinmetall“ būsimos artilerijos amunicijos gamyklai numatyto sklypo paskirtį iš žemės ūkio į pramonės ir sandėliavimo. ...
-
Nacionalinę koncertų salę už 102 mln. eurų statys „Gilesta“4
Nacionalinę koncertų salę ant Tauro kalno Vilniuje už 101,5 mln. eurų (su PVM) statys konkursą laimėjusi Vilniaus statybų bendrovė „Gilesta“, pirmadienį pranešė Vilniaus savivaldybė. ...
-
Registrų centras imasi išregistruoti daugiau nei metus likviduojamas įmones1
Registrų centras (RC) ilgiau nei metus likviduojamas įmones netrukus išregistruos iš Juridinių asmenų registro, pranešė RC. Tokių įmonių yra apie 10 tūkst. iš 230,5 tūkst. ...
-
Kauniečiai renkasi kaip karaliai – kokybė svarbiau už kainą
Kuo kauniečiai panašūs į Britanijos karališkąją šeimą? Prioritetą teikia kokybei, o ne kainai. Taip pat kaip ir karaliai. Ar žinojote, kad Anglijos karališkosios šeimos atžalos miega ant Lietuvoje pagaminto čiužini...
-
Į Austrijos kalnus – su visa šeima: ir paslidinėsite, ir papramogausite3
Slidinėti mėgstantys lietuviai jau nekantriai planuoja žiemos atostogas kalnuose. Kelionių organizatoriai pastebi, kad vis daugiau slidinėjimo entuziastų į Austrijos Alpes vyksta su vaikais, kur įsikūrę žiemos kurortai siūlo ne tik visiems š...
-
Joniškio rajono žemės ūkio bendrovė atleidžia virš trečdalio darbuotojų1
Joniškio rajone veikianti Darginių žemės ūkio bendrovė (ŽŪB) atleidžia 17 iš 44 darbuotojų. Apie tai įmonė informavo Užimtumo tarnybą. ...
-
Naujienų portalas JP įsigijo televizijos kanalą GNTV
Naujienų portalas JP įsigijo nuo 2014 m. transliuojamą regioninės televizijos kanalą „Gerų naujienų televizija“ (GNTV). ...
-
Skaudi netektis: mirė Šiaulių banko įkūrėjas Z. E. Sabalys2
Eidamas 86-uosius metus mirė Šiaulių banko įkūrėjas, Šiaulių miesto garbės pilietis, Zenonas Eimutis Sabalys. ...