Tyrime dėl eksporto į Rusiją – įtarimai keturi „Plungės kooperatinės prekybos“ darbuotojams

Kauno mero Visvaldo Matijošaičio iš dalies valdomos „Vičiūnų grupės“ krabų lazdelių bei žuvies produktų gamybos ir prekybos įmonė „Plungės kooperatinė prekyba“ skelbia, kad teisėsaugos tyrime dėl galimo sankcionuotų prekių eksporto į Rusijos Kaliningrado sritį, kur veikia anksčiau „Vičiūnų grupei“ priklausiusi ir šiemet parduota gamykla, įtarimai pareikšti keliems jos darbuotojams.

„Bendrovės darbuotojai yra įtariami tuo, kad muitinės eksporto deklaracijose nurodydami neteisingus prekių kombinuotosios nomenklatūros kodus, kurie nepriklauso sankcionuotoms prekėms, pardavė susijusiai bendrovei ir išgabeno į Rusijos Federaciją prekes, kurių eksportas buvo draudžiamas“, – teigiama bendrovės Registrų centrui pateiktoje 2023 metų veiklos ataskaitoje, kuri patvirtinta liepos 17 dieną.

Pasak įmonės, jai nėra pareikšti įtarimai, ji nėra traukiama baudžiamojon atsakomybėn, netaikomi jokie apribojimai jos veiklai ar turtui.

„Vadovybės nuomone, darbuotojai (...) kodus nurodė teisingai ir šis tyrimas neturės reikšmingos neigiamos įtakos bendrovei ar jos darbuotojams“, – rašo „Plungės kooperatinė prekyba“.

Generalinė prokuratūra antradienį BNS patvirtino, kad tyrime dėl įmonės galimo sankcionuotų prekių eksporto į Rusiją  įtarimai pareikšti keturiems asmenims. Kiek iš jų yra Plungės bendrovės ar „Vičiūnų grupės“ darbuotojų, prokuratūra neatskleidė.

Teisėsauga ikiteisminį tyrimą įtariant, kad „Plungės kooperatinė prekyba“ gabeno sankcionuotą produkciją į Rusiją, pradėjo balandžio 11-ąją. Kaip BNS tuomet patvirtino Generalinė prokuratūra, tyrimas pradėtas dėl „Plungės kooperatinės prekybos“ eksporto.

LRT Tyrimų skyrius balandį pranešė, kad „Plungės kooperatinė prekyba“ nuo karo Ukrainoje pradžios į Rusiją bent 11 kartų vežė kare pritaikomas prekes, o penkiskart tokios prekės gabentos jau po to, kai konkretūs jų kodai buvo įtraukti į Europos Sąjungos (ES) sankcijų sąrašus.

Visų prekių gavėjas buvo Kaliningrado srityje, Sovetske, veikianti „Vičiūnų grupei“ priklausiusi gamykla „Vičiūnai-Rus“.

„Plungės kooperatinė prekyba“ priklauso „Vičiūnų grupei“. V. Matijošaitis ir Liudas Skierius valdo po 50 proc. „Vičiūnų grupės“ valdytojos „VG Holding“ akcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sndb

Sndb portretas
Ir toliau reik pardavinet taip bus zmonem darbas taip bus surenkami pinigai i biudzeta… saunuolis matjosaitis!!!

Pilietis

Pilietis portretas
Pas mus Anūkas&co labai rupinasi sankcijom, o europoj svarbiau biznis ir nieks del tu sankciju galvos nesuka
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių