Verslininkas bei politikas Tautvydas Barštys mėgsta prabangius automobilius: "Tačiau nesu daiktų vergas ir automobilis yra tik susisiekimo priemonė."

Geriausias limuzino klasėje

51 metų vyras savo gyvenime išbandė dešimtis automobilių ir bene daugiausia jų pirmasis įsivežė į Lietuvą. T.Barštys pirmasis Rytų Europoje įsigijo 2002 m. modelio sportišką automobilį "Lamborghini Murcielago".

Tuomet Tautvydas pasakojo, kad greiti automobiliai suteikia puikią adrenalino dozę: "100 km/val. greitį "Lamborghini" pasiekia per 3,6 sek. O važiuodamas 307 km/val. greičiu patiriu nenusakomą jausmą."

Verslininkas dažnai dalyvauja lenktynėse, yra nuolatinis "Porsche Carrera Cup" dalyvis. Tačiau jis neslepia, kad kvaila kasdien važinėtis "Lamborghini": "Kiekviena mašina turi savo paskirtį. Jei yra galimybė nusipirkti prabangų automobilį, geriau turėti kelis: sportinį, kasdienį – darbui ir išeiginį."

Kalbėdamas apie vieną paskutiniųjų savo prabangių mašinų, 2007 m. "Rolls-Royce Phantom", nesipuikuodamas T.Barštys prisipažino, kad tai geriausias limuzino klasės automobilis, kuriuo jam teko važiuoti: "Juo važiuoti ramu ir patogu."

Papuošė "Mansory" meistrai

453 arklio jėgos, 12 cilindrų, 6,75 litrų talpos variklis, automatinė greičių dėžė. Važiuojant 100–120 km/val. greičiu "Rolls-Royce Phantom" sunaudoja apie 15, 200 km/val. – 30, o mieste apie 18–19 litrų benzino.

Rafinuotas, itin patogus britų pasididžiavimas yra daug judresnis, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio: 100 km/val. greitį jis išvysto per 5,7 sek.! Važiuojant 150 km/val. greičiu, lyginant su daugeliu automobilių, greičio nesijaučia, ir tik pradarius langą išgirsti variklio garsą. Vokietijoje T.Barštys išbandė ir maksimalų mašinos greitį – beveik 240 km/val.

"Jo kaina nėra iš piršto laužta, – kalbėdamas apie brangų automobilį pastebėjo T.Barštys. – Jis patogus ir tai puiki išeiginė mašina: "Rolls-Royce Phantom" – vyrui tarsi smokingas."

Savo įspūdingą pirkinį T.Barštys gražino Europoje puikiai žinomoje firmoje "Mansory", kurioje puošiami prestižiniai automobiliai – "Bentley", "Ferrari", "Aston Martin", "Mclaren", "Bugatti".

Baltų langų uždanga

Iš aliuminio (plastikiniai tik priekiniai sparnai), pagamintoje mašinoje, keista beveik viskas: išorė, stabdžiai, ratai, duslintuvas, salonas. Į "Mansory" puošybos komplektą įėjo "Brembo" firmos stabdžiai.

Įdomi automobilio detalė: "Rolls-Royce" ženklas ant automobilio ratlankių sukasi atskirai nuo ratų taip, kad jo raidės niekada nebūtų apverstos aukštyn kojomis.

"Rolls-Royce Phantom" gaminami trylikos skirtingų spalvų. Vien juodų yra trys variantai – "black", "black kirsch", "black green". Be to, pirkėjas gali pasirinkti įvairius spalvų derinius, todėl tokiu būdu spalvų spektras prasiplečia – galimos apie 44 tūkst. skirtingų spalvų variacijų!

Viena įspūdingiausių "Mansory" puošybos detalių yra tonuoti langai. T.Barščio vairuojamame "Rolls-Royce Phantom" integruotas potenciometras. Elektros impulsu reguliuojamos dujos tarp langų: jie baltėja ir esant maksimaliam režimui virsta tarsi balta ligoninės siena.

"Lambo" ir "Roisas"

BMW koncernui priklausančio britų gaminio minusai? T.Barštys neslepia, kad vokiečių mašinoms vis dėlto dar neprilygsta nei amerikiečių, nei japonų: "Šis Rolls Royce" nėra "išlaižytas", kaip pedantų vokiečių gaminami automobiliai, tačiau kažkokie blizgučiai ar kičas šiai mašinai netiktų. Tai – klasika, kuri skirta nekasdieniam pasivažinėjimui, o ypatingai progai."

Ar T.Barštys svajoja apie naują mašiną? Verslininkas neslėpė, kad kovo pradžioje mielai vyks į tarptautinę automobilių parodą į Ženevoje. Tačiau apie naują pirkinį jis negalvoja.

Pasiteiravus, ar jis "Rolls Royce Phantom" sugalvojo pravardę? Tautvydas šyptelėjo: "Lamborghini" vadinau "Lambo", tačiau "Rolls Royce" ir liko – Roisu."



NAUJAUSI KOMENTARAI

  portretas
kam tokiais sunkiais laikais reikia afišuoti tokius tuščius žmones? Daugelis tokio tipo "vierslynynkų" yra anksčiau apsivogę ir vėliau legalizavę pinigus, vaidinantys labai protingus ir įžvalgius...Labai daug žmonių šiais laikais vos sugeba susimokėti už paslaugas ir pavalgydinti vaikus, o čia kažkoks kičinis vadukas sako, kas jam "automobilis yra tik susisiekimo priemonė"...Tai jei auto yra susisiekimo priemonė, tai nusipirk VW Passat naują ir bus labai gera susisiekimo priemonė...Dabar patys save apgaudinėja :))))

pritariu 1

pritariu 1 portretas
Ateis ir jo laikas kaip atejo brazausko. Tieks ir jam kentet uz kaimieciu asaras..Ar ne grude......

ką žinau

ką žinau portretas
jau geriau Antaną su Volga pakalbintų.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių