Lenkas ir gruzinas susipyko dėl nelegalų

Kauno apygardos teisme nagrinėjamos lenko Stanislavo Mankovskio ir gruzino Mamukos Emišovio kelionės per Lietuvą aplinkybės. Abu jie kaltinami nelegalų gabenimu.

Sulaikė pasieniečiai

Kaltinamojoje išvadoje teigiama, kad balandžio pradžioje M.Emišovio nurodymu S.Mankovskis iš Vilniaus į Lenkiją turėjo nuvežti du Gruzijos piliečius, kuriems buvo suteiktas laikinas prieglobstis Lietuvoje.

Už pervežimą S.Mankovskiui esą buvo pažadėta 1,7 tūkst. zlotų (apie 1,4 tūkst. litų). Iš gruzinų gavęs 200 eurų lenkas juos vežė, tačiau Kalvarijos pasienio kontrolės punkto teritorijoje buvo sulaikytas Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų.

Lenko vingrybės

Bedarbis, neteistas 54 metų Lenkijos pilietis S.Mankovskis, prieš pradėdamas pasakoti savo versiją, paprašė teismo nuimti jam antrankius ir leisti atsisėsti – esą prastai jaučiasi. Antrankiai buvo nuimti.

S.Mankovskis tikino, kad M.Emišovis paskambino, paprašė nuvežti į Vilnių ir parvežti iš ten keletą žmonių. Jis esą nesigilino, koks šios kelionės tikslas. Vilniuje lenkui teko nusivilti, nes paaiškėjo, kad gruzinas neturi pinigų. Vyrai apsižodžiavo, tačiau S.Mankovskio automobilyje greitai atsidūrė du gruzinai, kuriuos jis pažadėjo pavėžėti.

S.Mankovskis aiškino pasidomėjęs, ar vyrai turi dokumentus, tačiau nesigilinęs, ar jie atitinka visus reikalavimus.

Pasijuto apšmeižtas

Lenkas vakar smulkiai ir ilgai dėstė savo versiją, kol galiausiai teismas ėmė tikslintis, kuriais jo parodymais tikėti. Kelis kartus dar ikiteisminiame tyrime apklaustas, taip pat ir teisme lenkas pasakojo vis kitas aplinkybes. Jo parodymai buvo nenuoseklūs.

Kaltu savęs nelaikantis M.Emišovis tikino tik važiavęs pas draugą į Vilnių. Lenko pagalbos nuvežti į Vilnių gruzinas prašė rekomenduotas jų bendro draugo. Kai pareigūnai Vilniuje gruziną sulaikė, sutapimas ar ne, bet kartu su juo buvo trys Afganistano piliečiai. Jie, kaip ir anksčiau lenko automobilyje sulaikyti gruzinai, buvo gavę laikiną prieglobstį Lietuvoje.

31-ų M.Emišovis tvirtina 1998 m. pasiprašęs prieglobsčio. Su šeima Lenkijoje gyvenęs gruzinas niekur nedirbo. Teismui jis aiškino, kad S.Mankovskis jį šmeižia dėl pinigų.

Gruzinas tvirtino nežinąs, iš kur lenkas ištraukė 1,7 zlotų sumą. „Kelionei pirmyn ir atgal automobilio degalams būtų pakakę 200 zlotų, dar tiek pat jam liko“, – apie atsiskaitymą su lenku aiškino M.Emišovis.

Per nepavykusią lenko ir gruzino operaciją sulaikyti gruzinai buvo deportuoti iš Lietuvos. Maksimali bausmė už neteisėtą žmonių gabenimą numatyta iki 10 metų nelaisvės.


Šiame straipsnyje: nelegalaipasienisGruzija

NAUJAUSI KOMENTARAI

premjeras

premjeras portretas
kam deportuot, tegul lieka gyvent lietuvoj...tai prilygtu susaudymui...o kitiems skirti viesuju darba metams,tegul grazina lietuviu apvemtas vietas...

anti-indenas

anti-indenas portretas
mesti lauk is Lietuvos tuos purvinus ciurbanus !!!

Smirnovas

Smirnovas portretas
Litovcai ir
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių