Nuo rudens depresijos — šviesos terapija

Skandinavijoje ypač populiari vadinamoji šviesos terapija randa gerbėjų ir Kaune. Miesto parduotuvėse galima įsigyti specialių aparatų.

Skandinavijoje ypač populiari vadinamoji šviesos terapija randa gerbėjų ir Kaune. Miesto parduotuvėse galima įsigyti specialių aparatų.

Ilgisi saulėtos vasaros

„Žadu nusipirkti specialų šviesos terapijos aparatą. Jis man turėtų priminti saulėtą vasarą“, – vylėsi medicinos įranga prekiaujančioje parduotuvėje sutikta Violeta Reklaitienė. Už anglų gamybos nedidelį aparatą ji sumokėjo 413 litų.

Bendrovės „Medicininė technika“ direktorius Albinas Šeškevičius aiškino, kad šį šviesos aparatą galima užprogramuoti: atsigulus miegoti jauki šviesa dar šiek tiek teiks malonią ramybę, o rytą vėl įsijungęs šviestuvas sukurs tekančios saulės įspūdį. Iš aparato sklindanti šviesa – jauki, netrikdo dėmesio ir veikia raminamai.

Kaina įkandama ne visiems

„Ne visi kauniečiai žino, kad galima įsigyti tokių šviesos aparatų. Juos nusipirkę džiaugiasi. Blogų atsiliepimų nesame girdėję“, – pasakojo parduotuvės vedėja Stanislava Poderienė.

Gydymo įstaigoms, kosmetikos kabinetams siūloma įsigyti didesnių ir brangesnių aparatų, kainuojančių daugiau kaip tūkstantį litų.

Buitine technika prekiaujančios parduotuvės „Kauno ogmina“ pardavėjas konsultantas Edvinas Čiočys užsiminė, kad ir pas juos pirkėjai ieško tokių šviesos terapijos aparatų. „Jais prekiavome prieš keletą metų, bet dabar iš tiekėjų nebegauname. Nieko panašaus pirkėjams negalime pasiūlyti“, – pripažino pardavėjas.

„Turime antidepresinių lempų, bet jos labai brangios. Kainuoja du tris tūkstančius litų. Jas perka tik įmonės, gydyklos. Privatiems asmenims šie aparatai yra per brangūs“, – sakė bendrovės „Teida“ direktorė Daina Adomaitienė.

Vandens šviestuvai - naujovė

Bendrovės „Zepter International“ vadybininkė Kristina Bonkevičienė taip pat pripažino, kad jų firmos parduodami šviesos terapijos aparatai nėra pigūs.

„Kaina svyruoja nuo pusantro iki trylikos tūkstančių litų. Tačiau ir privatūs asmenys juos perka. Šia įranga domisi ir pensininkai“, – pastebėjo vadybininkė.

Parduotuvės „Vokiški šviestuvai“ darbuotoja Daiva Konovalovienė užsiminė, kad rudenį ir žiemą kauniečiai mieliau perka šviestuvus, skleidžiančius netradicinę šviesą.

Pirkėjų dėmesį patraukia ir originalūs vandens šviestuvai, bet dėl didelės kainos jų parduodama gana mažai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių