Apie sodybos griovimą pasisakė ir A. Bosas: čia yra nuostolis, o ne investicija

Buvęs politikas Antanas Bosas teismo sprendimu ėmė griauti savo neteisėtą prabangią sodybą Vilniaus rajone. O vietos valdžiai siurprizas, kad apie veiksmus jos žemėje niekas neinformavo. Sklinda įtarimai, kad verslininkas net iš griovimo bando pasipelnyti.

Statybininką Ričardą prie kalno atliekų sunku ir įžiūrėti. Vyras namą ardyti pradėjo praėjusią savaitę ir tikina dirbs dar ilgai.

„Mėnesį tikrai truks. Reikės atskirti medžiagas: popierius yra popierius, medis yra medis, metalas yra metalas“, – teigė statybininkas Ričardas.

Su žeme lyginamas namas, klėtis ir pirtis priklauso žinomam Klaipėdos verslininkui, buvusiam Seimo nariui A. Bosui.

„Investicija – kai savo turtą gali panaudoti. Čia yra nuostolis, o ne investicija“, – sakė verslininkas A. Bosas.

Miško apsuptyje iškilusią sodybą griauti paliepė Aukščiausiasis teismas, dar sausio mėnesį išaiškinęs, kad statybos leidimas išduotas neteisėtai.

„Savivaldybė išdavė leidimą būdama nekompetentinga. Kraštutinis lieka tas, kuris pagal leidimą darė viską“, – aiškino A. Bosas.

Savivaldybė išdavė leidimą būdama nekompetentinga.

„Teismo sprendimus reikia vykdyti, tik būtų gerai, kad jie būtų vykdomi laiku“, – akcentavo Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos atstovas Rosvaldas Gorbačiovas.

Prabangių statinių esą turėjo nelikti dar liepą, o dabar jau be kelių dienų rugsėjis. Tad statybos inspekcija A. Bosą gali palikti ir be namo, ir su bauda.

„Jeigu matysime, kad mūsų inspektorių vizito metu nurodymas neįgyvendintas, mes galime kreiptis į teismą“, – tikino R. Gorbačiovas.

Nugriauti pastatus įsakyta pačiam verslininkui, bet savivaldybei, tai buvo siurprizas, kad apie veiksmus jos žemėse niekas neinformavo.

„Jis neinformavo, kad pradeda tą procedūrą. Dar pasiklausiau mūsų specialistų, kurie dirba administracijoje ir yra atsakingi, tai niekas nežino“, – kalbėjo Vilniaus rajono meras Robert Duchnevič.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Meras žada aiškintis, kokie yra realūs griovimo kaštai. Esą yra įtarimų, kad milijonierius A. Bosas siekia pasipinigauti iš pačios savivaldybės ir gyventojų.

„Kyla klausimai ar nėra išpūstos sąmatos, ar griaunantis asmuo nenori pasipelnyti ir tų pinigėlių sau papildomai turėti“, – svarstė R. Duchnevič.

Dėl valdininkų aplaidumo mokesčių mokėtojai jau ir taip A. Bosui sumokės prabangią kompensaciją.

Teismo nurodyta A. Bosui padengti 90 proc. griovimo darbų išlaidų. Bet verslininkas dar nori atgauti pinigus ir už statybas.

„Ten buvo priskaičiuota tarp 500–700 tūkst. Neprašome daugiau, negu išleidome, bet čia ne visi kaštai, niekas neįvertinta“, – teigė verslininkas.

Savininkas nesibylinėja su statybos inspekcija, savininkas daugiau pretenzijų turi rajono savivaldybei dėl žalos.

Kaip įvyko toks kuriozas, kad namas griūna tik jį pastačius, meras iki šiol negali atsakyti.

„Savininkas nesibylinėja su statybos inspekcija, savininkas daugiau pretenzijų turi rajono savivaldybei dėl žalos“, – pranešė Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos atstovas.

A. Bosas apgailestauja, kad po septynerius metus užtrukusių teismų teks bėgti dar vieną teismų maratoną.

„Teisminį procesą išlošti prieš valstybę, kurią atstovauja ministerija, misija – neįmanoma“, – tikino A. Bosas.

Savo parašu neteisėtą statybos leidimą išdavęs valdininkas iki šiol dirba rajono savivaldybėje. Ar sieks iš jo žalos atlyginimo, meras dar nežino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
duodamas nemaza kysi bosas zinojo apie tos statybos galimas pasekmes bet musu istatymai turetu buti teisingi iki galo ir pries griaunant tokius po blatu pastatytus pastatus tegu nors viena toj aferoj dalyvavusi kisininka pasodintu ilgam ir su turto konfiskacija tai tokiu savivaliavimo atveju sumazetu

  portretas
Jobanas aferistas

Q

Q portretas
Statybines medžiagos jug liko, savivaldybe turėtu kompensuot tik už griovimo darba.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių