Vienas didžiausių Europoje keltų operatorių DFDS praneša apie du naujus keltus, kurie, planuojama, papildys Baltijos jūroje plaukiančių įmonės keleivinių ir krovininių keltų flotilę.
"Nesakau, kad vaikas kiekvieną dieną turi kepti kugelius, bet šeštadienį pasidaryti kartu valgyti, leisti pateplioti, prikepti, pafantazuoti – labai smagu", – įsitikinęs LRT laidos "Gamina vaikai" vedėjas ir aktorius Giedrius Savickas. Jis neabejoja, kad gaminantis vaikas – džiaugsmas tėvams.
"Pirmos sraigės bus rytoj", – toks beveik slapto ryšio kodas žinutėje. Kadangi buvau ragavusi skanėstą, išsyk prisiprašiau į svečius. Rytas buvo lietingas, bet ženklai, kad puota bus, jau laukė prie lauko pašto dėžutės.
Ką italai vadina makaronais ir kodėl daugelio italų namuose yra makaronams (pastai) gaminti mašinėlė? Kaip paruošti pestą iš... burokėlių? Kuo itališki balandėliai skiriasi nuo lietuviškų?
Sumuštinis – bene dažniausiai lietuvių valgomas pusryčių maistas. Jį paprasta ir greita pasigaminti kone iš to, ką turime šaldytuve. Tačiau ar kada susimąstėte, kad kasdienis sumuštinis gali virsti išties gurmanišku užkandžiu? Populiarios maisto tinklaraštininkės Kristina Pišniukaitė ir Ieva Greičiūnaitė dalinasi savo receptais, kaip paprastą pusryčių sumuštinį paversti tikra pasimėgavimo akimirka.
Garuose gamintas maistas galbūt ir sveikas, tačiau tikrai ne pats skaniausias. Tokį mitą sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė teigia girdinti nuolat. Pats laikas jį paneigti! Tinkamai garuose gaminami patiekalai kaip tik išlaiko natūralesnę tekstūrą ir tikrąjį skonį, kurį galima sustiprinti teisingai vartojamais prieskoniais.
Tradicinis Užgavėnių patiekalas – blynai, kurie nebūtinai turi būti saldūs ar tokie, kuriuos mes esame pripratę valgyti kasdien. Per šias Užgavėnes palepinkite savo artimuosius ne tik blynais su šilauogėmis, bet ir blynais be glitimo, su morkomis ar net ožkos sūriu. Šiais įdomiais blynų receptais dalinasi „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.
Po sunkios darbo savaitės šeštadienio rytą linksmai nusiteikę laidos vedėjai pradės gamindami tradicinius patiekalus kitaip – patobulinę ir įnešę naujų skonių bei spalvų.