Tikri mėsainių gerbėjai kviečiami į išskirtinį renginį Klaipėdoje, kuriame savo gastronominę aistrą šiam patiekalui kiekvienas turės galimybę astkleisti mėsainių valgymo čempionate.
Sekmadienį, minint Tarptautinę mėsainių dieną, Klaipėdoje, Žvejų g. esančiame restobare „Gaisrinė“, vyko mėsainių valgymo čempionatas. Varžėsi net 20 dalyvių, iš kurių geriausią rezultatą pavyko pasiekti vos vienam – per 15 minučių vyras suvalgė net penkis mėsainius.
Šiltuoju sezonu kepsninėse vis dažniau atsiduria netikėti patiekalai. Kaip pastebi garsus virtuvės šefas Egidijus Lapinskas, kulinarijoje po atviru dangumi kasmet atsiranda naujovių – nuo kugelio, šakšukos ar net ledų desertų.
Šiandien žiniasklaidoje galima rasti labai paprastą greito maisto apibrėžimą – tai patiekalai, kuriuos pagaminti ar patiekti galima per trumpą laiką. Toks maistas – civilizacijos ir industrializacijos pasekmė, kiekybiškai reikšminga masinė maisto produktų gamyba ir į efektyvumą orientuota maitinimo paslauga.
Dauguma vyrų mėgsta sukiotis prie šašlykinės, eksperimentuoti. Ir sekasi daugeliui neblogai. Uteniškis Egidijus Aleksėjevas, į atsargą išėjęs policijos pareigūnas, – vienas iš tų, kuriam sekasi labai gerai, o ir šeima, draugai bei buvę kolegos išvykos į gamtą ar žvejybos be jo gaminamų patiekalų jau neįsivaizduoja.
Trumpiausią metų naktį daugelis palydės prie liepsnojančių laužų ir kepsninių, kur bus čirškinami šašlykai, dešrelės ir įvairūs mėsos kepsniai. Kulinarijos meistrai Joninių proga siūlo atrasti naujus ir netikėtus grilio patiekalų derinius.
Europos ūkininkai siekia prastumti draudimą vadinti bemėsius produktus „mėsainiais“ ar „dešrelėmis“, nes tokie pavadinimai esą klaidina vartotojus ir verčia manyti, kad juose yra mėsos.
Nekyla klausimas, kur šį ketvirtadienį pietus ar vakarienę rinksis vilniečiai ir miesto svečiai. Jau ketvirtą kartą greito, bet išskirtinio maisto mėgėjus lepinti ruošiasi gurmė mėsainių festivalis „Vilnius Burger Fest“.