Lietuvos paštas skelbia Kalėdų pašto pradžią

Trečiadienį Lietuvos paštas pradeda žymėti pašto korespondenciją Kalėdų pašto antspaudu.

Visuose centriniuose regionų paštuose gruodžio mėnesį specialiais kalėdiniais antspaudais žymimas šventinio laikotarpio paštas. O jau nuo kitos savaitės Lietuvos paštas tampa Kalėdų senelio dovanų paštu – šiemet vaikams Kalėdų senelio dovanos bus pristatomos paštu.

„Netiesa, jog tradicinius popierinius sveikinimus išstūmė elektroniniai – jų negali atstoti niekas. Kasmet šventiniu laikotarpiu Lietuvos paštas skaičiuoja 3-4 kartus išaugusį darbo krūvį. Vien pernai per kalėdinį ir naujametinį laikotarpį Lietuvos paštas apdorojo 120 tonų pašto korespondencijos“, – teigia Rita Žičiuvienė, Lietuvos pašto Pašto operacijų tarnybos direktorė.

Anot Pašto operacijų tarnybos direktorės, nors dar tik prasideda gruodis, jau jaučiamas pašto siuntų suaktyvėjimas: „Gyventojus raginame šventinius sveikinimus ir dovanas siųsti kuo anksčiau, jau gruodžio pradžioje – tam, kad siuntos laiku pasiektų gavėjus. Tačiau, deja, dar didelė dalis yra įpratę sveikinimus išsiųsti paskutinėmis dienomis prieš šventes“

Visą gruodžio mėnesį pašto korespondencija centriniuose regionų paštuose bus žymima specialiais kalėdiniais spaudais. Iš viso spaudus turi dešimt centrinių paštų.

„Norime, kad siųsdami atvirukus ir siuntinius kalėdiniu laikotarpiu mūsų klientai pajustų šventinę nuotaiką“, – komentuoja R. Žičiuvienė.

Šiemetė naujovė Lietuvos pašte – nuo gruodžio 8-osios pradedantis veikti Kalėdų senelio dovanų paštas. Vaikams Kalėdų senelio dovanos, drauge su sveikinimo laišku, bus pristatomos paštu.

Kalėdų senelio patikėtiniai, dažniausiai tėveliai, atėję į paštą gali išrinkti tinkamiausią kalėdinę dovaną vaikui iš siūlomų spektro, nurodyti vardą ir adresą, o viskuo pasirūpins Lietuvos paštas. Vaikas dovaną ir laišką nuo Kalėdų senelio gaus tiesiogiai į rankas iš Lietuvos pašto darbuotojo.


Šiame straipsnyje: KalėdosLietuvos paštas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių