Atskleidė ES sankcijų apėjimo schemą: į Rusiją išvažiavę vilkikai ten ir paliekami

  • Teksto dydis:

Muitinės kriminalinės tarnyba (MKT) kartu su Lietuvos transporto saugos administracijos (LTSA) specialistais teigia nustatę ES sankcijų apėjimo schemą.

Kaip nurodoma pranešime, bendri MKT ir LTSA veiksmai Medininkų ir Šalčininkų kelio postuose pradėti antradienį, birželio 18 d. Per dvi dienas trukusį reidą buvo tikrinamos krovininės transporto priemonės, vežančios prekes į Baltarusiją ir Rusiją.

Tikrinimų metu užfiksuoti sisteminiai pažeidimai, naudojami kaip ES taikomų sankcijų Rusijai ir Baltarusijai apėjimo įrankis, padedantis kai kurioms įmonėms rasti landas neteisėtai veiklai.

Pareigūnai teigia nustatę sankcijų, draudžiančių krovininių vilkikų eksportą į Rusiją ir Baltarusiją bei tokių transporto priemonių tranzitą per Rusiją (išskyrus, kai gabenamos prekės) apėjimo schemą.

Lietuvoje registruotų ūkio subjektų krovininiai vilkikai su puspriekabėmis išvažiuoja į minėtas valstybes, neva gabendami prekes ar važiuodami jų paimti, tačiau atgal taip ir nebegrįžta, tikėtina, užsienyje tiesiog perregistruojant.

Panaši situacija fiksuojama ir su prabangiais lengvaisiais automobiliais – pastebėta, jog pavieniai asmenys savo vardu registruoja tokias transporto priemones, kurios išvažiuoja į minėtas valstybes, bet vėliau į Lietuvą nebegrįžta. Šitaip bandoma išvengti LR muitinės taikomos sugriežtintos kontrolės dėl galimo automobilių patekimo į Rusiją.

Muitininkai pažymi, kad tokių įmonių veikla bus stebima. Artimiausiu metu bendros abiejų institucijų kontrolės priemonės pasienio postuose bus stiprinamos, nuolat vykdomi reidai, detalūs patikrinimai.

Už tokius sankcijų pažeidimus juridiniams asmenims Tarptautinių sankcijų įstatymo 15 straipsnis numato baudą siekiančią nuo iki 100 procentų prekių vertės ir ne mažesnę negu 10 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pavogti

Pavogti portretas
Vakaruose - taip. O del kitu,teisetu,tai nauji kinietiski vilkikai,pigumu taip numuse rinka,kad tikrai neapsimoka toks biznis. Europos septynetukui Rusijos rinkos jau nesusigrazinti! O ir elektroniniu sistemu gausa nuo kinietisku dar toli.

Ot naujiena

Ot naujiena portretas
Lietuvos verslininkai sugeba dar ne taip apeit, o kas dalyvauja gauna trupinių nuo lovio ar stiprių grasinimų. Gaudyket veja laukuose, dokumentu padirbinėjimas, sekretorių ištikimumas, pinigai, padaro savo...

Pa dliecai ne kitaip

Pa dliecai ne kitaip portretas
Reikia pasirodo vatiniams gejropis technikos oij reikia
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių