Nuo kontraceptinių tablečių kenčia seksas, gerėja santykiai

Naujas mokslinis tyrimas rodo, kad kontraceptinių tablečių vartojimas turi įtakos ilgalaikiams santykiams.

Lygindami porų santykius tarp moterų, kurios geria tabletes, ir tarp tų, kurios jų nevartoja, mokslininkai nustatė, kad moterys, kurios susipažinimo su vyru metu vaistus naudojo, yra mažiau patenkintos seksualiniu gyvenimu, tačiau labiau džiaugiasi savo santykiais, rašo livescience.com.

„Nors šios moterys mažiau patenkintos savo seksualiniu gyvenimu, jos labiau džiaugiasi kitais santykių aspektais“, - kalbėjo Aberdeen universiteto mokslininkė Lisa DeBruine.

Mokslinio tyrimo metu buvo apklausta 2 tūkst. moterų iš viso pasaulio. Vidutinis tyrimo dalyvių amžius buvo 37 metai.Tyrimo metu buvo taip pat nustatyta, kad poros, kurių susipažinimo metu moteris gėrė kontraceptines tablete, vidutiniškai kartu praleisdavo dviem metais ilgiau nei porose, kuriose moteris hormoninių vaistų nevartojo.

Nors tikslus šio tyrimo rezultato paaiškinimas nėra žinomas, mokslininkė DeBruine spėja, kad tai gali būti susiję su tabletėse esančiais hormonais, reguliuojančiais vaisingumą.„Biologinis mechanizmas yra susijęs su hormonais. Hormonai turi įtakos mūsų kūnui ir elgesiui. Mes ir toliau bandome išsiaiškinti, kaip hormonai veikia porų santykius“, - pasakojo mokslininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
Siūlau pasižiūrėt (atidžiai; tikrai nėra prasmės žiūrėt, jei nesiekiama peržiūrėt VISKO) ir pamąstyt: Atsidarykit YouTube ir paieškoj surašykit (COPY/PASTE) "Youtube: /watch?v=wdUBCPC5e4M"

ginekologė

ginekologė portretas
Nuo kontraceptinių tablečių kenčia ne tik seksas, bet ir galimybės pastoti bei gimdyti sveikus vaikus

54m. klaipediete

54m. klaipediete portretas
Visa gyvenima be chemijos apsiejau, ir gyvenu normalu seksualu gyvenima, normalus visi ciklai...., o mano pazystamos, kurios labai mego siulomas kontraceptines priemones, dauguma jau gimdas issioperavusios, nebera jokiu noru....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių