Hakatone „#EUvsVirus“ bus ieškoma novatoriškų kovos su koronavirusu sprendimų

Nuo penktadienio iki sekmadienio vyks Europos Komisijos inicijuotas hakatonas „#EUvsVirus“, kuriame bus ieškoma novatoriškų kovos su koronaviruso protrūkiu sprendimų.

Hakatone inovatoriai, pilietinių iniciatyvų vykdytojai, kūrybiški piliečiai ir investuotojai iš visos Europos drauge ieškos geriausių sprendimų šiose problemų kategorijose: sveikata ir gyvenimas, verslo tęstinumas, nuotolinis darbas ir švietimas, socialinė ir politinė sanglauda, skaitmeniniai finansai bei kitos su koronaviruso protrūkiu susijusios problemos, skelbia Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

Geriausių sprendimų kūrėjai bus pakviesti prisijungti prie Europos inovacijų tarybos COVID platformos, pradėsiančios veikti balandžio 27 d. Jos paskirtis – palengvinti ryšius su galutiniais naudotojais, pavyzdžiui, ligoninėmis, ir suteikti prieigą investuotojams, fondams bei kitoms finansavimo galimybėms visoje ES.

Hakatonas, kaip pažymima pranešime, vyks nuotoliniu būdu. Į renginį jau užsiregistravo daugiau kaip 12 000 dalyvių, daugiau nei 100 dalyvių – iš Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių