- LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Nukeliauti į Ispaniją ir namuose pasigaminti tradicinį ispanišką patiekalą – paeliją su jūros gėrybėmis – kviečia šefas Karolis Jurkonis.
Reikės:
didžiųjų tigrinių krevečių
čioriso
kalmarų
mažų aštuonkojų
krevečių uodegėlių
vištienos petukų
moliuskų
ryžių
sultinio
svogūnų
paprikų
cukinijų
žirnelių
pupelių
druskos
pipirų
dūminės paprikos
grūsto česnako
šafrano
žaliosios citrinos lapelių
Kaip pasigaminti patiekalą – žiūrėkite įraše.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)
Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...
-
Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)4
Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...
-
Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis (receptai)
Besitęsiantys gana šilti orai gundo sodo ir daržo gėrybėmis. Kad paskutinių šiltojo sezono uogų atsivalgytume iki soties, jas galima įtraukti į įvairius receptus. Maisto tinklaraščio „5 produktai“ autorė Roma L...
-
Tobula vakarienė: skanu, greita, taupu (receptai)
Makaronai ir sūris – žanro klasika nuo senų laikų, tad kas galėjo pagalvoti, kad šis derinys taps tokia pasauline sensacija? Prieš kelerius metus socialinius tinklus užvaldęs makaronų su kepta feta receptas virto fenomenu. Nebrangus...
-
Saulės geltonumo produktas praturtins mitybą (receptai)1
Lydytas sviestas (angl. ghee) plačiai naudojamas Indijos virtuvėje, bet pastaruoju metu tampa vis populiaresnis ir kitose šalyse. Jis gaminamas kaitinant sviestą, kad išgaruotų vanduo ir atsiskirtų pieno medžiagos, palikdamos sodrius, nuska...
-
Šilauogių dovanos žmogui (receptai)
Nors visos uogos naudingos organizmui, savo išskirtinėmis savybėmis iš jų išsiskiria šilauogės. Norintys maitintis sveikiau turėtų į savo racioną įtraukti daugiau šilauogių. ...
-
Varškė – puikus pusryčių pasirinkimas
Vienas populiariausių pieno produktų – varškė, kurią galima valgyti tiek vieną, tiek naudojant kaip pagrindinį ar papildantį kitų patiekalų ingredientą. Varškė puikiai tinka pusryčiams, todėl verta išmėginti gardų var&...
-
Daržo dovanos: pomidorai žiemai (receptai)
Vienas po kito noksta raudonskruosčiai pomidorai – nebespėjame suvalgyti. Šias daržoves lengva išsaugoti – tereikia pasiruošti jų žiemai. Tam pravers kulinarijos technologės Gailės Urbonavičiūtės receptai, kurie patik...
-
A. Ivanausko siūlomi valgiai iškylai
Nori pakeisti pasaulį – pradėk nuo savęs, įsitikinęs Alfas Ivanauskas. Žinomas šefas visus ragina visur ieškoti tvaresnių alternatyvų. Šįsyk – apie vasaros poilsį ir iškylas gamtoje. Tvarumo idėjas puoselėjan...
-
„Iki“ – akcija lašišai: du receptai, kad sutaupytumėte ir pietums, ir pusryčiams1
Net 41 proc. nuolaida – su tokia akcija lašišai „Iki“ pradeda dar vieną naudingų pasiūlymų kupiną Taupymo žaidynių savaitgalį. Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio, rugpjūčio 1–4 dienomis, su „Iki“ loja...