- LRT TELEVIZIJOS laida „Stilius“, LRT.lt
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Maisto gaminimas neturi jokių taisyklių ir normų. Maistas turi būti lengvas kūnui ir lengvai pagaminamas, nesugaištant tam daugiau nei 5 min. Taip sako Izraelio kulinarė Miri Koss, sveikatos šaltinio mityboje pradėjusi ieškoti sunkiai susirgus jos vyrui. Šiandien ji turi nuosavą kulinarijos studiją, kur pristato naująją Izraelio virtuvę ir moko žmones gaminti sveikai.
„Žmonės turi suprasti, kad gaminant maistą nėra jokių taisyklių. Kaskart žmonės klausia, kiek šaukštų ingredientų reikia dėti į patiekalą. Pamirškite šaukštus, būkite natūralūs: įdėkite truputį ir paragaukite“, – aiškina kulinarė.
Anot M. Koss, į maistą nereikia dėti cukraus, maisto nereikia kepti aliejuje – viskas turi būti šviežia ir natūralu. Svarbiausia virtuvėje turėti kokybiško alyvuogių aliejaus, jūros druskos, šiek tiek pipirų ir citrinos – to pakaks bet kuriam patiekalui pagardinti.
„Žmones tiesiog apsėdęs nerimas dėl svorio, todėl negalima skaičiuoti kalorijų. Jei valgai daug daržovių, nejauti ypatingo potraukio cukrui. Kai imi maitintis intuityviai, svoris nukrenta savaime ir ateina gyvenimo džiaugsmas. O jei vis dėlto nuspręsite pasivaišinti pyragu, valgykite, kiek telpa. Tik vėliau nepamirškite išgerti žaliųjų kokteilių“, – pataria kulinarijos studijos savininkė.
Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Stilius“.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)
Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...
-
Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...
-
Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą1
Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...
-
Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)
Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...
-
Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)4
Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...
-
Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis (receptai)
Besitęsiantys gana šilti orai gundo sodo ir daržo gėrybėmis. Kad paskutinių šiltojo sezono uogų atsivalgytume iki soties, jas galima įtraukti į įvairius receptus. Maisto tinklaraščio „5 produktai“ autorė Roma L...
-
Tobula vakarienė: skanu, greita, taupu (receptai)
Makaronai ir sūris – žanro klasika nuo senų laikų, tad kas galėjo pagalvoti, kad šis derinys taps tokia pasauline sensacija? Prieš kelerius metus socialinius tinklus užvaldęs makaronų su kepta feta receptas virto fenomenu. Nebrangus...
-
Saulės geltonumo produktas praturtins mitybą (receptai)1
Lydytas sviestas (angl. ghee) plačiai naudojamas Indijos virtuvėje, bet pastaruoju metu tampa vis populiaresnis ir kitose šalyse. Jis gaminamas kaitinant sviestą, kad išgaruotų vanduo ir atsiskirtų pieno medžiagos, palikdamos sodrius, nuska...
-
Šilauogių dovanos žmogui (receptai)
Nors visos uogos naudingos organizmui, savo išskirtinėmis savybėmis iš jų išsiskiria šilauogės. Norintys maitintis sveikiau turėtų į savo racioną įtraukti daugiau šilauogių. ...
-
Varškė – puikus pusryčių pasirinkimas
Vienas populiariausių pieno produktų – varškė, kurią galima valgyti tiek vieną, tiek naudojant kaip pagrindinį ar papildantį kitų patiekalų ingredientą. Varškė puikiai tinka pusryčiams, todėl verta išmėginti gardų var&...