Festivalyje „Transformacijos“ – naktinė Petrašiūnų elektrinės transformacija

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio pabaigoje įvyks antrasis „Kauno energijos“ festivalis „Transformacijos“. Kasmete Kauno kultūros tradicija tampantis, pernai tūkstančius lankytojų lengvai pakylėjęs renginių ciklas vėl pakvies į vieną įdomiausių ir paslaptingiausių pramoninių objektų Kaune – istorinę Petrašiūnų elektrinę.

Industrinių erdvių lankytojų lauks pažintinės ekskursijos „Kur ir kaip gimsta šiluma“, pramoninės architektūros inspiruota fotografo Andriaus Repšio paroda „Šilumos kapiliarų estetika“, o rugpjūčio 23–24 d. pagrindinis festivalio akcentas – Lietuvos menininkų kuriama naktinė elektrinės transformacija.

Organizatorių teigimu, Petrašiūnų elektrinė, jei galėtų kalbėti, papasakotų daug įdomių dalykų ne tik apie tarpukarį siekiančią praeitį, bet ir dabartį. Tai – svarbiausias centralizuotai miesto šilumą tiekiančios „Kauno energijos“ objektas. Jame sutelkti didžiausi įmonės šilumos gamybos pajėgumai, diegiamos svarbiausios šilumos gamybos ir tiekimo inovacijos.

Organizatorių nuotr. 

„Petrašiūnų elektrinė, kaip ir visas energetikos sektorius, yra nuolatinėje transformacijoje, tą supras ir šių metų festivalio lankytojai – jie matys vykdomus darbus, stovinčius pastolius. Šių metų festivalis savotiškai įamžins elektrinę tokią, kokia ji yra šiandien. Nes jau per artimiausius kelerius metus joje įvyks svarbių technologinių transformacijų, reikšmingai pakeisiančių teritoriją ir joje esančius pastatus“, – sakė bendrovės Marketingo ir komunikacijos skyriaus vadovas Šarūnas Bulota.

Organizatorių nuotr.

Pirmasis „Kauno energijos“ veiklos 60-mečiui skirtas festivalis „Transformacijos“, visą rugpjūčio mėnesį vykęs istorinėje Petrašiūnų elektrinėje, sulaukė itin didelio kauniečių ir miesto svečių susidomėjimo. Registracijos į pirmąjį Kaune industrinių ekskursijų ciklą buvo užpildytos per kelias valandas, o savaitgalį elektrinės viduje vykusi festivalio kulminacija – šiuolaikinio meno instaliacija „Lengvai pakylėtas slėgis“ – buvo plačiai aptarta žiniasklaidoje, tūkstančiai lankytojų dalijosi įspūdžiais nuotraukomis ir vaizdo įrašais.

Organizatorių nuotr.

Nors praėjusių metų festivalis kartelę iškėlė aukštai, jo organizatoriai žada ne mažiau įspūdingą, įsimintiną programą ir malonių netikėtumų ir šiemet.

Registracijos į 2024 m. festivalio „Transformacijos“ renginius prasidės rugpjūčio mėnesį – naujausią informaciją apie registracijų pradžią, veiklas ir akimirkų iš pirmojo festivalio rasite svetainėje: https://festivalistransformacijos.lt/.

Organizatorių nuotr.

Festivalio organizatorius: „Kauno energija“. Pagrindinio renginio kuratorius: kūrybinė agentūra „Salto“. Festivalio skonis: „TuTu“. Globėjas: Kauno miesto savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių