Bosnių futbolo sirgaliai Kaune ne tik linksminosi, bet ir meldėsi Alachui

Šiandien S. Dariaus ir S. Girėno stadione bus žaidžiamos 2014 m. pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynės, kuriose susitiks Lietuvos bei Bosnijos ir Hercegovinos vienuolikės. Palaikyti savo komandos į Kauną plūstelėjo minios bosnių futbolo sirgalių.

Centrinėje miesto gatvėje jau vakar buvo galima išvysti mėlynai geltona apranga vilkinčių vyrų būrius. Nors musulmonų religija draudžia vartoti alkoholį, tačiau futbolo sirgaliams tai buvo nė motais. Daugelyje Kauno barų ir kavinių susėdę sirgaliai gurkšnojo alų ar stipresnius gėrimus. Vėliau jie plūstelėjo į Laisvės alėją, kur garsiai skambėjo dainos ir skanduotės bosnių kalba.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas žiniasklaidai Kęstutis Kasciukevičius portalui kaunodiena.lt teigė, kad jokių incidentų per naktį Kaune nebuvo užfiksuota.

„Sirgaliai padainavo, pašūkaliojo, linksminosi, tačiau naktis praėjo ramiai – nė vienas bosnių futbolo sirgalius nebuvo sulaikytas už kažkokius nusižengimus“, – tikino K. Kasciukevičius.

Antradienio rytą kai kurie Bosnijos ir Hercegovinos futbolo rinktinės fanai kartu su kitais mieste gyvenančiai musulmonais rinkosi prie Kauno mečetės, kur meldėsi Alachui ir prašė pergalės šiandieninėse varžybose.

Šios rungtynės bosniams itin svarbios – pergalės atveju jie patektų į futbolo čempionato finalo etapą.

Policijos žiniomis, į Kauną turėtų atvykti apie 4 tūkst. bosnių sirgalių, todėl nuo ankstyvo ryto centrinėje miesto dalyje buvo galima pamatyti gausias policijas pajėgas, kurios turės užtikrinti saugumą mieste. 


Šiame straipsnyje: bosniaifutbolasAlachas

NAUJAUSI KOMENTARAI

puiku

puiku portretas
miestas tik laimės, jei neatsiras fanų-chuliganų. O dėl krepšinio nereikia jaudintis, mes patys užpildome arenas, vis tik atvažiuoja užsieniečių fanų, bet ne tiek daug.

gerai kad meldėsi

gerai kad meldėsi portretas
o ne miestą niokojo.

bravo

bravo portretas
futbolas pritrauke sporto turistus ir tai zino visas pasaulis,o vat krepsinio fanu nesulauksite niekada nes jie niekada nevaziuoja i isvikas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių