Dėl pažeidimų uždarytos Kauno kebabinės vadovas: prasileidome

  • Teksto dydis:

Pavalgę vienoje kebabinėje blogai pasijuto ir į medikus kreipėsi du žmonės, o inspektoriai, patikrinę šią vietą, rado daug pažeidimų. Kebabinėje maistas ruošiamas nešvaroje, laikomas bet kur, neženklintas. Kebabinės vadovas tikino, kad tokia situacija nutiko pirmą kartą, o turint daug darbo, nespėta susitvarkyti. Sveikatos specialistai įspėja: prasidedant vasaros sezonui su gatvės maistu reikia būti itin atsargiems.

„Ant įrengimų dulkės, tam tikrose maisto tvarkymo zonose buvo nešvarios grindys, sienos. Lentynose laikomi pašaliniai daiktai, nešvarios vėdinimo sistemos, dalis įrengimų nešvarūs, juose laikomi kebabo pusgaminiai, lavašų tešla“, – kalbėjo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Maisto produktų inspektorė Danguolė Grigalevičienė.

Kebabinės savininkas, nesutikęs komentuoti situacijos prieš kamerą, teisinosi telefonu.

„Čia tiesiog tokių dalykų sukrito, kad patys nespėjome pažiūrėti. Mūsų vadovė to taško atostogavo ir viskas taip gavosi“, – šnekėjo kebabinės „Baharat“ savininkas Paulius Žekonis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Inspektoriai nustatė, kad darbuotojų asmeniniai daiktai laikomi ten pat, kur ir maisto produktai.

„Sudaroma galimybė kryžminei taršai atsirasti, nes dalis šviežių daržovių buvo laikoma persirengimo patalpoje, greta laikomas patalpų valymo inventorius, cheminės medžiagos, netvarkingos persirengimo patalpos. Nustatyta, kad įmonė neužtikrina savikontrolės, nekontroliuoja šaldymo įrengimų temperatūrų“, – nurodė VMVT Maisto produktų inspektorė.

Daug smulkmenų susidėjo ir viskas. Ateina patikrinimas per patį pietų užėjimą ir parašo, kad sienos aptaškytos.

Kebabinės savininkas aiškino, kad inspektoriai užklupo per patį pietų piką, tad nespėta susitvarkyti.

„Daug smulkmenų susidėjo ir viskas. Ateina patikrinimas per patį pietų užėjimą ir parašo, kad sienos aptaškytos. Na, taip, aš suprantu, kad tai yra nelabai gražu ir nelabai tvarkinga arba tos pačios prekės padėtos ant žemės“, – teigė P. Žekonis.

Dėl tokio apsileidimo galimai užvalgę kebabinės maisto susirgo du klientai. Kaune fiksuotas apsinuodijimo maistu protrūkis.

„Du asmenys pajuto simptomus: pykinimas, vėmimas, aukšta temperatūra, kreipėsi į medikus“, – sakė D. Grigalevičienė.

Kebabinės savininkas tikino, kad žmonės galėjo apsinuodyti ir kitur.

„Tikrai prasileidome, nebuvo viskas labai tvarkinga, bet, tarkime, tą patį sekmadienį, kai visas skandalas kilo, padarėm turbūt 130 kebabų. Tai, kad du žmonės apsinuodijo, mums gėda, gailimės, susitvarkėme per vieną dieną“, – aiškino P. Žekonis.

Kebabinė garsėja išskirtiniu maistu. Išskirtinės čia ir kainos – kebabas kainuoja 10 eurų, nors kitur perpus pigiau.

VMVT nuotr.

„Niekas daugiau tą dieną nesikreipė, niekas jokių pastebėjimų nedavė. Pas mus mėsa nepasibaigusio galiojimo, ji visada yra šviežia. Na, ne šviežia, bet šaldyta, ją vežamės iš Vokietijos, tikrai patikimų gamintojų“, – tikino P. Žekonis.

Gyventojai sako, kad mėgstamiausias gatvės maistas – pica. Visgi retas atkreipia dėmesį į aplinką, kurioje valgo.

„Nelabai, skaniai padaro, pavalgau ir tiek, nelabai suku galvą“, – sakė vyras.

Specialistai įspėja, kad prasidedant griliaus sezonui ir vis daugiau laiko praleidžiant lauke, reikia būti itin atidiems, ką dedame į burną, nes apsinuodyti vasarą itin lengva.

„Mėsa pavojingiausia, ypač žalios mėsos nereikėtų laikyt šiltai, ji gali greitai sugęsti, kiaušiniai“, – pabrėžė Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyr. specialistė Kristina Leščienė.

Jei apsinuodijimo nepavyko išvengti, reikia žinoti, kada jau būtina kreiptis į medikus.

„Dažniausiai pasireiškia pykinimas, vėmimas, viduriavimas, galvos skausmas, bendras silpnumas, nuovargis“, – simptomus vardijo K. Leščienė.

Tyrimas dėl kebabinės Kaune vis dar tęsiamas, įstaigos veikla laikinai sustabdyta. Vien šiemet Kaune gauti 43 pranešimai dėl netinkamos viešojo maitinimo įmonių veiklos, 25 proc. pranešimų pasitvirtino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Godumas

Godumas portretas
Savaitgalį buvau Danijos sostinėje. Kebabas normalioje kavinės tipo kebabinėje, patalpa gan didelė kainuoja 8 eurus.

Vygis

Vygis portretas
Ale kokie jautrūs tie Kavenski pasidarė. Pora apsinuodijo ir tai ne mirtinai, o tiems jau tryda visiems iš baimės, jau ir turkai kalti pasidarė. Patys net kebabo iškepti nebesugeba, turkų pagalbos matai reikia.

Kur ta knaipė ?

Kur ta knaipė ? portretas
..
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių