Kovotojų Kalėdos – ne ant sofutės

Kovos menų gerbėjai didžiąsias metų šventes pasitinka ne tinginiaudami, o intriguojančiose varžybose. Vakar Kauno „Žalgirio“ arenos stogą kilnojo „KOK 108 Dynamite“ tarptautinis renginys, o keletu dienų anksčiau kalėdinį turnyrą surengė klubas „One blood“.

Jaunimui nenusileido

Kauno „One blood“ klube buvo galima stebėti įdomų reginį: patyrę kovotojai Nauris ir Herkus Lukošiūnai už ringo ribų palaikė savo tėvą – 54-erių Artūrą Lukošiūną. Šis vienoje įdomiausių turnyro kovų priėmė perpus jaunesnio varžovo iššūkį. Nepaisant didelio amžiaus skirtumo, atkakli dvikova baigėsi lygiosiomis.

„Varžovo pusėje buvo jaunystė ir energija, bet ir aš į ringą kopiau ne tuščiomis rankomis. Vis dėlto daugelį metų palaikau sportinę formą, gilinuosi į kovos menus. Tad iki šiol turiu ir noro, ir jėgų nenusileisti jaunimui“, – braukdamas prakaitą sakė A. Lukošiūnas.

Pagal bokso ir kikbokso taisykles vykusiame turnyre jėgas išbandė ir patyrę, ir jauni atletai. Buvo ir tokių, kuriuos šis sportas sužavėjo jau perkopus trečią dešimtmetį.

„Norėjau pasiboksuoti ilgiau. Gaila, kad varžovas patyrė traumą, – kalbėjo turnyro dalyvis Andrius Burneckas. – Bet kuriuo atveju ši pergalė man labai brangi, todėl medalis kabės matomiausioje namų vietoje.“

Tikisi debiutuoti KOK

37-erių vyras iki šiol nebuvo dalyvavęs turnyruose, tad, galima sakyti, iškovojo pirmąjį karjeros trofėjų. Pasak A. Burnecko, jis kovos menais rimčiau užsiima tik keletą metų, o varžyboms rengėsi apie tris keturis mėnesius.

„Gyvenu tai Lietuvoje, tai užsienyje, tad ne visur yra galimybių aktyviai sportuoti. Tačiau pastaruoju metu grįžęs į Lietuvą ėmiau treniruotis rimčiau. Juolab kad patekau pas puikius trenerius brolius Lukošiūnus ir jaučiu, kad jų klube sparčiai tobulėju“, – pasakojo nugalėtojas.

Siekis: A. Burneckas norėtų išmėginti jėgas „King of kings“ ringe. „Kauno dienos“ nuotr.

Anot A. Burnecko, jis užsibrėžė tikslą per keletą metų išaugti mėgėjiško sporto marškinėlius ir pasiekti profesionalų lygį.

„Labai norisi išmėginti jėgas „King of kings“ turnyre, panašiame į tą, kuris ketvirtadienį vyko „Žalgirio“ arenoje. Tam turiu būti gerai pasiruošęs, nes ten kovoja stiprūs profesionalai. Todėl pirmiausia reikės išmėginti jėgas žemesnio rango varžybose, o vėliau siekti ir aukščiausios viršūnės“, – svarstė atletas.

Pluša ir merginos

Jam pritarė ir A. Lukošiūnas. Patyręs treneris mano, kad, norint tobulėti ringe, nėra jokių apribojimų: nei amžiaus, nei meistriškumo. Svarbu turėti noro ir valios.

„Mes savo klube žmonių neskirstome į lentynas – esą šitas perspektyvus, todėl gali lankyti treniruotes, o kitas negabus, todėl kovos menai – ne jam. Esame atviri visiems, norintiems jaustis sveikai ir energingai. Žinoma, kiekvieno tikslai yra skirtingi. Pavyzdžiui, mano grupėje yra ne tik vyrukai, siekiantys sportinių aukštumų, bet ir šešios dailiosios lyties atstovės. Vyriausiajai – kūno kultūros mokytojai – 54-eri. Dar viena mano auklėtinė neseniai tapo Lietuvos kikbokso vicečempione“, – vardijo A. Lukošiūnas.

Šančių mikrorajone įsikūrusiame „One blood“ klube telpa visi norintys lankytojai. Daugiau nei 200 kv. m erdvėse įrengtas ne tik tatamis, bet ir bokso maišai, svarmenų kampelis, štangos, skersinis ir kiti reikalingi treniruokliai.

Varžovai: žiūrovai galėjo stebėti ir jaunų kovotojų akistatas. „Kauno dienos“ nuotr.

Užsuka čempionai

Apie čia dirbančių specialistų lygį daug pasako faktas, kad pasitreniruoti į klubą užsuka daugelio bušido tarptautinių turnyrų nugalėtojas Ignas Barysas, kiti tituluoti sportininkai.

Varžovai: žiūrovai galėjo stebėti ir jaunų kovotojų akistatas. „Kauno dienos“ nuotr.

Dalis visuomenės yra susiformavusi įvaizdį, kad kovos menų treniruotėse auga chuliganai. Iš tiesų, tokiais tampama, kai nėra kur išlieti energiją – tokia „Kauno dienos“ pašnekovo nuomonė.

„Vaikinai, sportuojantys klube ir siekiantys sportinių aukštumų, net neturi kada galvoti apie tamsiąsias gatvės pagundas. Jų varžovai laukia ringe, o ne gatvėje. Čia, klube, visada rasi savęs vertą iššūkį“, – reziumavo A. Lukošiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Brigita M.

Brigita M. portretas
Tvirta valia, nuoseklus ir sunkus darbas salėje, kasdienė disciplina, profesionalumas treniravimo sistemose - galima dar minėti ir minėti, ko nesupras ir nepamatys piktai ir įžeidžiančiai komentuojantys. Puikus straipsnis, motyvuoja sportuoti!

Anonimas

Anonimas portretas
Kokie apgailetini proto nabagai

Remas toks kaip sikti noretu

Remas toks kaip sikti noretu portretas
Juogdariai
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių