„Pecha Kucha“ novatoriškos idėjos kauniečiams patiko

Vėlų šeštadienio vakarą Rotušės aikštėje rinkosi novatoriškų idėjų išsiilgę kauniečiai. Bare „Skliautas” vyko kūrybinių idėjų pristatymo vakaras „Pecha Kucha“.

Pasak organizatorių, tai jau antrasis tokio pobūdžio renginys, vykstantis Kauno senamiestyje. Šį kartą savo idėjas kūrėjai pristatė architektūros, dizaino, ekologijos ir socialinių reiškinių sferose.

Šį kartą norinčių išgirsti ir pamatyti, ką naujo siūlo jaunieji Kauno architektai, dizaineriai, Rotušės aikštėje netrūko. Susirinkusieji džiaugėsi, kad vasaros vakarai - pats tinkamiausias metas tokiems renginiams po atviru dangumi.

„Senamiestis kaip klubas - tokia idėja man labai patinka. Džiaugiuosi, kad Kaune randasi naujų laisvalaikio praleidimo formų. Penktadienį čia skambėjo rimtoji muzika. Šeštadienio vakarą Rotušės aikštę okupavo novatoriškos idėjos. Pasirodo, vasarą miestas nenumiršta“, - įspūdžiais dalijosi kaunietė Vilija.

„Pecha Kucha” - tai idėjų prezentacijos forma. Ja naudojantis kūrybiniai sumanymai pristatomi patraukliai ir nenuobodžiai.

Pats žodžių junginys „Pecha Kucha” kilęs iš japonų šnekamosios kalbos ir reiškia „trumpas kalbėjimas”. Šis aiškus ir gana griežtas formatas leidžia užtikrinti dinamišką ir įdomų vakarą bare su daugybe pranešėjų.

Kiekvienam jų skirta 20 per projektorių rodomų skaidrių ir 20 sekundžių kiekvienai skaidrei apibūdinti. Taigi pranešėjo temos pristatymas trunka 6 minutes 40 sekundžių. Per „Pecha Kucha” vakarą parodoma 14 prezentacijų.

Pristatomų idėjų tematika neribojama, tačiau dažniausiai apie save ir savo mintis pasauliui mėgsta pareikšti kūrybingų profesijų atstovai: dizaineriai, architektai, fotografai, rečiau akademinio ar verslo pasaulio atstovai. Šie vakarai vyksta ne dažniau nei vieną kartą per mėnesį ir yra organizuojami neformalioje aplinkoje - bare, kavinėje, aikštėje.


Šiame straipsnyje: skliautasidėjossenamiestis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių