Policijos pareigūnai rugsėjui pradeda ruoštis dar vasaros pradžioje: kaip sekasi?

  • Teksto dydis:

Kauno policijos atstovė pasakojo, kaip sekasi ruoštis rugsėjui ir kokie planai pirmąjį rudens mėnesį laukia bendruomenės pareigūnų.

„Pasibaigus mokslo metams pradedame daryti namų darbus, viskas tam, jog rugsėjo mėnesis būtų saugesnis“, – teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Viešosios tvarkos valdybos Bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus viršininkė Agnė Greblikaitė.

Šiais metais planuojama, jog į pirmąją klasę vien Kauno mieste žengs 3255 pirmokai. „Ši vaikų grupė yra pati jautriausia, tad jai pirmąjį mokslo metų mėnesį skiriame daugiausiai dėmesio. Policijos pareigūnai pirmąją savaitę ne tik prieš prasidedant ir baigiantis pamokoms budės prie dalies sudėtingesnių pėsčiųjų perėjų, bet ir ves vaikams saugaus eismo pamokas.

„Jų metu policijos pareigūnai supažindina pirmokus su saugiu eismu, žaismingai aiškina, kaip pereiti gatvę, kodėl važiuojant transporto priemonėse svarbu segėti saugos diržus, kaip taisyklingai dėvėti atšvaitą ir kitus jauniesiems eismo dalyviams aktualius dalykus“, – vardijo pareigūnė.

O į ką reikėtų atkreipti didžiausią dėmesį tiek vaikų tėveliams, tiek savarankiškai į ugdymo įstaigą einantiems vaikams? „Dažniausiai vasaros metu miesto gatvės ištuštėja, eismas nėra toks intensyvus, kaip, pavyzdžiui, rugsėjį. O po atostogų į darbus bei mokslus grįžusiems vairuotojams neretai pritrūksta susikaupimo, dėmesio, sąmoningumo, todėl pėstiesiems patariame būti itin dėmesingiems, stebėti šviesoforą, kelio ženklus, gatvę pereiti tik pėsčiųjų perėjose. Vairuotojų taip pat prašome būti atidiems ir neskubėti, taip pat gerbti kitus eismo dalyvius. Tik taip būsime apsaugoti nuo skaudesnių eismo nelaimių. Reikėtų atminti, jog saugus eismas priklauso nuo mūsų pačių“, – kalbėjo A. Greblikaitė. 

Taip pat rudenėjant policijos pareigūnė akcentavo ir atšvaito svarbą. „Atšvaitas gali išgelbėti gyvybę. Tad mokslo metų eigoje bendruomenės pareigūnai vykdys ne vieną akciją, kurios metu laikinai įsikūrusiose atšvaitų klijavimo dirbtuvėlese, kvies žmones pasirūpinti saugumu bei papuošti lauko apdarus šviesą atspindinčiais ir ilgaamžiais atšvaitais. Pirmoji tokia akcija planuojama rugsėjo 20 dieną prie Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios (Soboro), kur nuo 16 val. bus galima išsirinkti ir prie rūbų prisitvirtinti atšvaitą, kad tamsiu paros metu būtumėte saugūs”, – kalbėjo policijos pareigūnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių