Vaikai surengė puotą miško gyventojams

Mokyklos-darželio "Rūtelė" "Nykštukų" grupės vaikai nusprendė padėti miško gyventojams. Ankstyvą rytą jie su tėveliais atnešė gėrybių, kurias nuvežėme į Kleboniškio urėdijos mišką. Mus pasitiko girininko pavaduotojas Giedrius ir miškininkai Vytautas ir Ramūnas. Jie vaikams padėkojo už pagalbą gyvūnams ir parodė vietą, kur galima sudėti miško gyventojams skirtas vaišes.

Vaikai išdėliojo jas visur: po kelmu paliko kopūstų, po medžiais – morkų, obuolių vėrinukus užmovė ant sausų šakų. Miškininkams padedant vaikai pakabino paukšteliams pačių pagamintas netradicines lesyklėles iš egzotinių vaisių.

Palikę vaišes vaikai bėgiojo po mišką, tyrinėjo gyvūnų pėdsakus, sniegą išmargino angelų figūromis, klausėsi miškininkų pasakojimo apie miško gyventojus, jų globą, apie medžius ir kaip suskaičiuoti jų amžių. Sužinojo, kad draugauja ir pykstasi ne tik vaikai, bet ir žvėreliai, todėl jiems maistą patartina išdėlioti atskirose vietose. Vaikai sužinojo, kad skruzdėlytės žiemos metu miega, skruzdėlynas sušalęs į kietą ledą ir galima nuo jo nučiuožti, o šernai neėda bulvių.

Po pietų miego vaikai piešė išvykoje patirtus įspūdžius ir išsakė įdomių minčių, kurias atsakingai užrašėme ir pakabinome tėveliams skirtame stende. Labai džiaugėmės, kai po kelių dienų gavome iš miškininko Vytauto šėrykloje apsilankiusių stirnų ir paukštelių nuotraukų.

Pasirinktas netradicinis ugdymo(si) būdas – ekskursija dar kartą mažiesiems įrodė, kad ir mažomis rankelėmis nudirbami dideli darbai.


Šiame straipsnyje: vaikaikleboniškisGyvūnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

cioce

cioce portretas
o Giedrius, Vytautas ir Ramunas ar ne medziotojai????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių