Ministras apie gaisrą „Žalvaryje“: pažeidimai – akivaizdūs

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas penktadienio rytą pranešė, kad Kauno atliekų įmonėje „Žalvaris“, kuriame ketvirtadienį kilo gaisras, priešgaisriniai pažeidimai yra akivaizdūs.

„Gaisras Kaune užgesintas. Kauno oras yra saugus – tai rodo mūsų stacionarios ir judriosios taršos matavimo stotelės Kalnėnuose ir Dainavos kvartaluose, – feisbuke skelbė ministras, – Ačiū 50 ugniagesių iš Kauno ir Šiaulių už dideles pastangas. Aplinkosaugos tyrėjai ima mėginius ir fiksuoja situaciją. Daugiausia degė nepavojingos atliekos, bet, deja, ugnis trumpam buvo išplitusi ir į pavojingas – tepalų, kuro filtrų, traukinių pabėgių aikšteles.“

Anot S. Gentvilo, naktį aplankius gaisro vietą, žala, atrodo, padaryta labiau įmonei.

„Visgi priešgaisriniai pažeidimai yra akivaizdūs. Pavojingos atliekos negali būti sandėliuojamas atvirai lauke, gana gausu nesužymėtų skysčių konteinerių. Tyrimas parodys, ar įmonė neturėjo nedeklaruotų atliekų. Bendrovė „Žalvaris“ yra pateikusi  Aplinkos ministerijai pakankamus draudimus ir bankines garantijas dėl savo žalos atlyginimo. Tai – nauji įpareigojimai, kuriuos sukūrėme atliekų tvarkytojams po išmoktų skaudžių „Ekologistikos“ pamokų“, – įrašą baigė ministras.

Primename, kad Kauno atliekų įmonėje ketvirtadienį kilęs gaisras naktį buvo suvaldytas, penktadienio rytą atliekami baigiamieji darbai.

Didelis gaisras Palemono gatvėje esančioje atliekų tvarkymo įmonės aikštelėje kilo apie 21.53 val. Jį gesino gausios ugniagesių pajėgos – daugiau kaip septynios autocisternos.

Pradėtas tyrimas

Po gaisro bendrovės „Žalvaris“ veiklavietėje aplinkosaugininkai vertins žalą aplinkai, pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Departamento direktoriaus Giedriaus Kadziausko teigimu, aplinkosaugininkai jau pradėjo tyrimą.

„Taip pat svarbu pabrėžti, kad įmonėms, tvarkančioms atliekas, ypač pavojingas, yra skiriamas prioritetinis aplinkosaugininkų dėmesys. Neplaninis UAB „Žalvaris“ veiklavietės patikrinimas buvo pradėtas birželį. Planinį patikrinimą buvome numatę lapkritį. Bet, esant tokiai situacijai, jį pradėjome iškart“, – sakė vadovas.

Preliminariais duomenimis, įmonėje degė panaudoti tepalai, automobiliniai tepalų filtrai, polietilenas, plastikas, elektronikos detalės, popierius.

„Nuoširdžiai dėkojame ugniagesiams už operatyvią reakciją ir profesionalumą. Situacija buvo tikrai sudėtinga ir darbas, kurį šiąnakt nuveikė Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, vertas didelės pagarbos“, – sakė G. Kadziauskas.

Į gaisravietę buvo iškviesta ir Aplinkos apsaugos agentūros mobilioji oro taršos stotis, kurios matavimų pagrindu bus konkrečiai įvertintas oro taršos Kauno mieste mastas ir artimiausiu metu teikiamos konkrečios rekomendacijos gyventojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Werner

Werner portretas
Sioma mato pažeidimus tik kaltu nemato .aklas ministras kuris nesugeba dirbti savo darbo.Sioma,turėk savigarbos ir atsistatydink.Eik dirbti į vagių UAB ,ką esi išmokintas tetuko.Ministras turi dirbti valstybei o ne savo šaikom.

aha

aha portretas
koks beveik teigiamas straipsni "degė nekenksmingos atliekos ,oras neužterštas ir t.t." ,o jei būtu tai atsitikę prie valstiečių,tai būtu didžiausi straipsniai, kad ministras nieko nežiūrėjo oras labai užtrštas ir t.t.

Cha

Cha portretas
Siomai nepalankių komentarų nepraleidžia demokratijos saugotojai.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių