3x3 krepšinio olimpinė ateitis spręsis rugpjūtį

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) rugpjūčio mėnesį spręs, ar į olimpinių sporto šakų šeimą priimti naujus narius. Tarp kandidatų jau 2016 metais papildyti olimpinių žaidynių programą yra minimi 3x3 krepšinis ir BMX dviračiai.

Šiuo metu planuojama, kad Rio de Žaneiro olimpiadoje bus 28 sporto šakos, kurioms bus išdalyti 306 medalių komplektai, o dalyvaus 10,700 sportininkų. Šioje olimpiadoje debiutuos golfas ir regbis.

Tačiau iki olimpinių žaidynių likus trejiems metams, į programą gali būti įtrauktos naujos sporto šakos.

„Yra sporto šakų, kurios nėra labai populiarios, tačiau olimpinės žaidynės galėtų duoti rimtą postūmį jų populiarumui“, – turėdamas omenyje 3x3 krepšinį ir BMX dviračius, kalbėjo TOK sporto direktorius Christophe'as Dubi.

Anot jo, įvairių sporto šakų federacijos prašo į olimpinę programą pridėti daugiau rungčių. Ypatingai aktyvi tarptautinė plaukimo federacija, norinti pridėti net 5 papildomas plaukimo rungtis.

Rio de Žaneire TOK padidins pliažo tinklinio dalyvių skaičių – nuo 24 iki 32 komandų. Šios sporto šakos, kaip atsvaros tradiciniam tinkliniui, pavyzdžiu remiasi ir tarptautinė krepšinio federacija, norinti 3x3 krepšinį paversti olimpine sporto šaka.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių