Pirmoji Lietuvos futbolininkų akistata - su škotais

Lietuvos futbolo rinktinė 2012 metų Europos čempionato atrankos I grupės varžybas pradės rungtynėmis su Škotijos nacionaline vienuolike.

Tai paaiškėjo šiandien Madride suderinus grupės tvarkaraštį. Lietuviai su škotais susitiks rugsėjo 3-iąją savo aikštėje. Rugsėjo 7-ąją mūsiškiai svečiuose išmėgins jėgas su Čekijos komanda, o spalio 8-ąją išvykoje - su Europos čempione Ispanija.

2011-ųjų kovo 29-ąją lietuviai namuose žais su ispanais, birželio 4-ąją svečiuose ir rugsėjo 2-ąją namuose - su Lichtenšteinu, rugsėjo 6-ąją svečiuose - su Škotija ir spalio 11-ąją namuose - su čekais.

Derybose dėl tvarkaraščio dalyvavęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) rinktinių direktorius Robertas Tautkus papasakojo, kad komandų atstovai greitai rado bendrą kalbą.

„Tvarkaraštį suderinome per maždaug pusantros valandos. Visos rinktinės sprendė savo problemas, tačiau truputį nusileidome mes, truputį mums nusileido varžovai, ir visi liko patenkinti. Manau, jog tvarkaraštis yra optimalus“, - tinklapiui lff.lt teigė R.Tautkus.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas taip pat buvo patenkintas rungtynių datomis: „Kaip ir norėjome, pirmąsias rungtynes žaisime namuose su Škotija. Antrasis ir trečiasis mačas bus sunkesni, tačiau spalio mėnesį žaisime tik kartą, todėl turėsime laiko pasirengti. Kitų metų kovą geriau ir būti negali - turėsime galimybę namuose nustebinti Ispaniją, kuri atvyks žaisti po sunkių rungtynių su čekais. Taip pat pavyko įgyvendinti mūsų tikslą atrankos turnyrą baigti maču su Čekija.“

Rinktinės stratego teigimu, sudėtingiausia bus rungtyniauti po du kartus per savaitę tiek šių, tiek kitų metų rugsėjį. „Tačiau, manau, kad niekam nėra lengva. Labiausiai dėl tokio tvarkaraščio spyriojosi ispanai, kuriems reikės atrankos varžybas baigti išvyka į Čekiją ir rungtynėmis su Škotija. Mums teko panaši užduotis. Dabar pradėsime rinkti komandą ir stengsimės įrodyti, kad Lietuva yra rimta varžovė visiems“, - sakė R.Žutautas.

Rengtis „Euro 2012“ atrankos varžyboms Lietuvos rinktinė pradės gegužės 25-ąją draugiškomis rungtynėmis su Ukrainos komanda, taip pat deramasi dėl dvikovos su Kroatija.


Šiame straipsnyje: euro 2012Lietuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių