„Žalgiris“ nepaliko vilčių Ukrainos čempionams (komentarai)

Šiandien Kauno „Žalgirio“ arenoje VTB Vieningosios lygos rungtynes žaidė vietos „Žalgiris“ ir Kijevo „Budivelnik“.

Iki šio mačo abiejų ekipų statistiniai rodikliai VTB Vieningoje buvo identiški - dvi pergalės ir penki pralaimėjimai. A grupėje Kauno ir Kijevo klubai dalijosi 7 ir 8 pozicijas.

Vis dėlto šį kartą kauniečių pranašumas klausimų nekėlė. „Žalgiris“ nuo pat pirmųjų minučių čiupo jautį už ragų ir iškovojo įtikinamą pergalę 74:58.

Istorinė stipriausių Lietuvos ir Ukrainos klubų priešprieša tęsiasi dar nuo SSRS laikų. Pergalė kauniečiams leido priartėti prie ketvirtosios vietos, kuri leistų tęsti kovą kitame varžybų etape.

Ukrainos čempionų gretose - du puikiai mūsų krepšinio mėgėjams pažįstami veidai. „Budivelnik“ marškinėlius šiemet vilki įžaidėjas Rolandas Alijevas ir vidurio puolėjas Michailas Anisimovas.

Prieš šią dvikovą A grupėje buvo užfiksuota nemaža staigmena. Pirmąjį pralaimėjimą turnyre patyrė Rimo Kurtinaičio vadovaujamas Maskvos srities „Chimki“ klubas. Aštuoniomis pergalėmis sezoną pradėję maskviečiai savoje aikštėje 67:68 suklupo prieš Samaros „Krasnyje Krylja“.

Šiai dvikovai iš keturiolikos „Žalgirio“ klubui priklausančių krepšininkų neregistruoti buvo Povilas Butkevičius bei Mindaugas Kuzminskas. Tai reiškia, kad progą pasireikšti gavo naujokas Reevesas Nelsonas ir po pertraukos į ekipą sugrįžęs Dainius Šalenga.

Praėjusius metus Aleksandro Trifunovičiaus auklėtiniai baigė keturiomis pergalėmis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ir Eurolygos turnyruose ir šią seriją buvo pasiruošę pratęsti.

„Žalgiris“ dvikovą pradėjo tokia startine sudėtimi: Mantas Kalnietis, Vytenis Lipkevičius, Sonny Weemsas, Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas.

Gausiai arenoje susirinkusius aistruolius po didžiųjų metų švenčių pasikeitusiomis šukuosenomis nustebino Kauno komandos amerikiečiai S.Weemsas ir D.Collinsas.

Mačo pradžia kauniečiams susiklostė labai sėkmingai. Po P.Jankūno, M.Kalniečio ir S.Weemso taiklių metimų „Žalgiris“ šovė į priekį 11:2.

Tuo šeimininkų spurtas nesibaigė. Vėl tie patys trys „Žalgirio“ žaidėjai smeigė po dar vieną tritaškį ir LKL čempionai priekyje - 20:7.

Jau pirmajame kėlinyje A.Trifunovičius suteikė šansą naujokams R.Nelsonui ir D.Šalengai.

Per pirmąsias dešimt minučių penkis tolimus metimus iš septynių įmetę žalgiriečiai priekyje - 25:9.

Antrasis ketvirtis prasidėjo naujoko Reeveso Nelsono blykstelėjimu. Amerikietis iš pradžių galingu dėjimu užbaigė ataką, o po kelių akimirkų sublizgėjo gynyboje, efektingai blokavęs varžovo metimą.

Šeimininkų persvara ir toliau augo - 33:16, 38:18. Jokių šansų savo priešininkams nesuteikę žalgiriečiai jau per pirmąją rungtynių pusę sudėliojo visus taškus ant „i“ ir išsprendė rungtynių baigtį - 42:29.

Trečiajame kėlinyje vaizdą aikštelėje kiek praskaidrino du taiklūs Roberto Javtoko baudos metimai bei nesportinė Pauliaus Jankūno pražanga. Vis dėlto kauniečių pranašumas niekam klausimų nekėlė - 49:33.

Antroje kėlinio pusėje ukrainiečiams buvo pavykę rezultatą sušvelninti iki 12 taškų, tačiau žalgiriečiai vėl truktelėjo į priekį, o trečią kėlinuką taikliu tritaškiu užbaigė Marko Popovičius - 62:43.

Paskutinis ketvirtis tebuvo formalumas. „Žalgiris“ dar labiau padidino pranašumą ir pelnytai nugalėjo 74:58.

„Žalgiris“ - „Budivelnik“ 74:58 (25:9, 17:20, 20:14,12:15 )

„Žalgiris“: M.Kalnietis 12 taškų, M.Rakovičius 11, P.Jankūnas 10.

„Budivelnik“: A.Parachouskis 12, R.Alijevas 11, Z.Morley 10.

 

Mantas Kalnietis

Pertrauka išėjo į naudą, gerokai padirbėjome, išanalizavome varžovus ir pelnytai nugalėjome. Rungtynės nebuvo tokios lengvos kaip atrodo iš rezultato. Pergalę lėmė labai geras startas. Stipriai pradėjome, susikrovėme persvarą ir vėliau ją išsaugojome. Sužaidėme geras rungtynes ir dabar pradėsime galvoti apie šeštadienio mačą su Vilniaus „Lietuvos rytu“

Dainius Šalenga

Smagu vėl sugrįžti į „Žalgirį“, ypač kai tave taip palaiko didžiulis būrys sirgalių. Dar mielesnis sugrįžimas į komandą dėl to, jog iškovojome pergalę. Visuomet laikiau save žalgiriečiu, atidaviau komandai nemažai karjeros metų. Nuostabu sugrįžti. „Žalgirio“ žaidėjai jau kiti, kita arena, tačiau jausmas ir atmosfera tokia pat nuostabi.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisVTB

NAUJAUSI KOMENTARAI

šaunuoliai

šaunuoliai portretas
vyrukai, atsipeikėjo ir žaidžia taip, kaip ir turi žaisti. Sveikinam visus.

artas

artas portretas
ka maldiec zalgiris taip toliau linkiu zaisti ir linkiu ryzas padlas aplosti

Arvis

Arvis portretas
NA SMAGU KAD ZAIDIMAS GEREJA.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių