Klaipėdoje balsavimas išankstinių prezidento rinkimų antrajame ture – vangesnis

Vakar prasidėjęs tris dienas truksiantis balsavimas iš anksto šalies prezidento rinkimų antrajame ture nebuvo toks aktyvus kaip prieš dvi savaites. Sprendžiant pagal pirmos dienos rinkėjų aktyvumą, iš anksto balsavusiųjų Klaipėdoje šįkart gali būti bent trečdaliu mažiau nei per pirmojo turo išankstinius rinkimus.

Kaip ir prieš dvi savaites, išankstiniai rinkimai Klaipėdoje vyksta savivaldybės posėdžių salėje Liepų gatvėje, ten pat, kur balsuota ir pirmojo rinkimų turo metu.

Per pirmas penkias valandas, nuo 7 iki 12 val., vakar savo pilietinę pareigą Klaipėdoje atliko 400 rinkėjų.

Lygiai prieš dvi savaites per išankstinį balsavimą pirmajame prezidento rinkimų ture Klaipėdoje pirmą dieną balsavo 1,7 tūkst. rinkėjų.

Anot Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininko Viktoro Greičiaus, jei šį kartą per dieną ateis tūkstantis rinkėjų, bus gerai.

Žmonės balsuoja vangiau nei pirmajame ture.

„Šį kartą nėra rinkėjų, kurie savo gyvenamąją vietą yra deklaravę užsienyje. Jų buvo gana daug prieš dvi savaites, kai balsuota ir referendume. Kita vertus, gal rinkėjai tiesiog neturi savo kandidato į prezidentus antrajame ture ir tiesiog nusprendė nebalsuoti“, – svarstė V. Greičius.

Balsavimas iš anksto vyks dar šiandien ir rytoj, gegužės 22–23 d., 7–20 val.

Rinkėjai gali balsuoti bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje visose 60-yje Lietuvos savivaldybių, nepriklausomai nuo to, kur jie yra deklaravę gyvenamąją vietą.

Klaipėdoje balsuojama savivaldybės posėdžių salėje, Liepų g. 11.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių