Pajūrio merai prašo papildomų lėšų Klaipėdos universiteto ligoninei

  • Teksto dydis:

Septynių pajūrio savivaldybių merai kreipėsi į centrinę valdžią, prašydami skirti papildomų lėšų išeitinėms kompensacijoms ir patalpų pritaikymui Klaipėdos universiteto ligoninėje, penktadienį pranešė uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus.

Kaip savo „Facebook“ paskyroje nurodė Klaipėdos vadovas, ligoninėje yra susidaręs „didesnis nei 16 mln. eurų nuostolis“.

Pasak A. Vaitkaus, tai – reorganizacijos pasekmė sujungiant Klaipėdos universitetinę, Jūrininkų ir Palangos reabilitacijos ligonines.

„Reorganizacija vykdyta be jokio plano ir neskiriant lėšų, kurios būtinos reorganizacijos procesams“, – socialiniame tinkle teigė meras.

„Matome pastangas siekiant ligoninę atgaivinti finansiškai, tačiau valstybės parama žūtbūt reikalinga. Todėl prašome aukščiausių šalies vadovų neatidėliojant skirti lėšas ir spręsti kylančias problemas“, – pažymėjo jis.

Anot A. Vaitkaus, ligoninę ketinant palikti 200 darbuotojų, jų išeitinėms kompensacijoms reikia beveik 2 mln. eurų, bazinio atlyginimo koeficientų sulyginimui reikalingi 4 mln. eurų.

Taip pat 12 mln. eurų poreikis, anot mero, yra patalpų pritaikymui po įstaigų reorganizacijos.

A. Vaitkus pažymėjo, kad iki sujungimo abi Klaipėdos ir Palangos reabilitacijos ligoninė „dirbo su teigiamu rezultatu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bitė

Bitė portretas
Už kokius pinigus reklamuojasi R. JUKNEVIČIENĖ ir kiti ligoninių patalpose. Tegu pasiima iš jų.

tam Reikia

tam Reikia portretas
ka iš tokio kliurkos kap buves Trubočius galima buvo norėt? Jis kap vėtrungė sukosi i ten kur vėjas pūtė I žmones anam gilia nusispjaut buvo visus 12 metu Ojūs apie ligonines šnekat Ne negal užmiršt tokiu o tai žiurėk pratupės socdemuos ar dar kur i vėl ims brautis i valdyma Tokem nesvarbu ar i miesto ar i šalies Ka tik subine i šilta vieta ispraust nieko nedirbt ir prieš ubagėlius pasipuikout

visa bėda privati medicina

visa bėda privati medicina portretas
Ten visi daktarėliai ir subėgo.Jeigu nebūtų valstybinio finansavimo tai privatnykai turėtų tiek kiek pajėgtų usidirbt.Dabar tuo pačiu daktarėlis gauna algą ir soc.garantijas valstybinėj įstaigoj o privačioj tą pačią algą + pacientų ir ligonių kasų užmokestį. Ar gali būt geriau?Liberalūs niekšai ir jų kyšininkai sukūrė tokią sistemą kuri kiaurai vogimui ir niekam daugiau..Reik būtinai atskirt nuo valstybės privatų verslą o nedaryt vagystę iš valstybės verslu
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių