Paramos galės tikėtis daugiau miestiečių

Ištikus bėdai, materialinės paramos iš savivaldybės galės tikėtis sulaukti daugiau gyventojų. Išmokas siūloma suteikti ir šeimoms, kurios susilaukė dvynukų.

Pirmadienį miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariams pristatyti Materialinės paramos Klaipėdos miesto gyventojams teikimo tvarkos pakeitimai ir patikslinimai.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė atkreipė dėmesį, kad šiuo metu valstybės remiamų pajamų dydis siekia 102 eurus. Pastarasis taikomas, skaičiuojant socialinę paramą nepasiturintiems gyventojams. Atkreiptas dėmesys, kad skurdo rizikos riba Lietuvoje pernai buvo 259 eurai per mėnesį vienam asmeniui.

Taip pat akcentuota, kad šiemet, padidinus minimalią mėnesinę algą, o valstybės remiamoms pajamoms likus to paties dydžio, dalis gyventojų netenka teisės į piniginę socialinę paramą. Dėl to mažėja gavėjų skaičius ir savivaldybės biudžete lieka nepanaudotų lėšų.

Įvertinus minėtas aplinkybes pasiūlyta praplėsti sąlygas, kai žmonės gali tikėtis materialinės paramos iš savivaldybės. Pastaroji suteikiama gyventojams, kai atsiduria sunkioje finansinėje situacijoje dėl ligos, nelaimingo atsitikimo, skurdo, benamystės ir kitais atvejais, kai nepakanka valstybės teikiamos socialinės paramos ir yra išnaudotos visos kitos pajamų gavimo galimybės.

Materialinę paramą siūloma suteikti, gimus dvynukams. Anksčiau būdavo tik gimus trynukams ir daugiau vaikų. Taip pat paramą būtų galima gauti būstui remontuoti, būtiniausių baldų, buitinės technikos ar kitų namų apyvokos daiktų įsigijimui, kai asmenys gyvena labai skurdžiai.

Esant ypatingoms aplinkybėms, gali būti apmokėtas ir asmens sveikatos priežiūros paslaugos ir medicininės priemonės dėl ligos, nelaimingo atsitikimo.

„Tai būtų taikoma išskirtiniais atvejais – žmogus prabunda už komos, nebuvo draustas, o apmokėti gydymo išlaidas reikia. Nenorime, kad gyventojai nebesidraustų“, – teigė vedėja.

Papildoma parama numatyta ir socialinės pašalpos gavėjams, kurie verčiasi ypač sunkiai. Taip pat sezoninių drabužių, avalynės įsigijimui.

Pabrėžiama, kad materialinė parama finansuojama iš miesto biudžeto ir skiriama, kai jai finansuoti pakanka lėšų. A.Liesytė pabrėžė, kad bus nuolat stebima situacija ir pasikeitus valstybės remiamų pajamų dydžiui bus vėl kreipiamai į tarybą.

Šiemet vienkartinėms pašalpoms finansuoti buvo suplanuota 146,1 tūkst. eurų. Jei miesto taryba pritars tvarkos pakeitimams, kitąmet papildomai reikės apie 167,8 tūkst. eurų miesto biudžeto lėšų.

A.Liesytė atkreipė dėmesį, kad, jei papildoma parama būtų suteikta, visiems socialinės pašalpos gavėjams, tada reikėtų papildomai milijono eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skirta RK. ( turbūt savivaldybės atstovui )

Skirta RK. ( turbūt savivaldybės atstovui ) portretas
Skurdas – individo arba socialinės grupės ekonominė padėtis, kuriai būdingas nesugebėjimas savo jėgomis susikurti minimalių poreikių patenkinimą. Turbūt Jums bus aiškiau ?

RK.

RK. portretas
Čia ne pasityčiojimas, čia gyvenimas. Skurdo riba, kai žmogus gyvena skurdžiai, bet gyvena. Socialinė parama skirta tam, kad nemirti iš bado. Iš bado Lietuvoje nemiršta niekas.

Skurdo rizikos riba Lietuvoje pernai buvo 259 eurai

Skurdo rizikos riba Lietuvoje pernai buvo 259 eurai  portretas
per mėnesį, tačiau socialinė pagalba ( parama, išmokos, kompensacijos ) mokamos kai vienam asmeniui tenka apie 150 eu mėnesiui. Teisiškai numatytas pasityčiojimas iš Lietuvos žmonių !!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių