Piratų užgrobtame laive lietuvių nėra

Somalyje piratų užgrobtame laive Lietuvos piliečių tarp įkaitų nėra, teigia Užsienio reikalų ministerija.

Užsienio naujienų agentūros praneša, jog Somalio piratai penktadienį pagrobė Danijos laivą su 13 įgulos narių – 11 Rusijos piliečių, vienu Gruzijos piliečiu ir vienu jūrininku iš Lietuvos.

"Kaip Lietuvos diplomatams pranešė laivo savininkai danai, Lietuvos piliečių tarp įkaitų nėra. Informaciją diplomatai dar tikslins rytoj", – BNS sekmadienį sakė URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamento direktorė Violeta Gaižauskaitė.

Pasirodančios žinios apie Somalyje pagrobtą Danijos laivą – prieštaringos. Anksčiau buvo skelbiama, kad šio pagrobto laivo įgulą sudaro aštuoni rusai, keturi Estijos piliečiai ir vienas Gruzijos pilietis.

Kaip pranešama, niekas laive "CEC Future" per užgrobimą nenukentėjo. Piratai užpuolė laivą, kuris plaukė iš Artimųjų Rytų į Aziją, Adeno sąsiauryje tarp Arabijos pusiasalio ir Somalio.

"Laivas nepraranda ryšio su vietos valdžios atstovais, kurie gali įsitikinti, kad įgulai negresia pavojus, ir turi galimybę susisiekti su pagrobėjais", – sakoma Danijos bendrovės pranešime.

Sausakrūvis buvo pastatytas Danijoje 1994 m. Jis plaukioja su Bahamų vėliava.
Somalio piratai dažnai užpuola laivus Adeno sąsiauryje ir Indijos vandenyne.
Spalio pradžioje jie pagrobė Ukrainos laivą "Faina" , kuris plukdė tankus ir kitokią ginkluotę. Tarp įgulos narių buvo ukrainiečių, rusų ir vienas latvis.


Šiame straipsnyje: uzgrobtas laivas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių