Bankrutuojanti Klaipėdos logistikos įmonė „Lumifast“ atleidžia visus darbuotojus

Bankrutuojanti Klaipėdos logistikos bendrovė „Lumifast“ atleidžia visus 140 darbuotojų. Bendrovė apie jų atleidimą pranešė Užimtumo tarnybai.

Tarnyba pirmadienį BNS pranešė, kad dauguma (131) planuojamų atleisti darbuotojų –  sunkvežimių ir krovininių transporto priemonių vairuotojai.

Gegužės pabaigoje priimtoje ir liepos 4 dieną įsigaliojusioje Klaipėdos apygardos teismo nutartyje dėl bankroto bylos įmonei iškėlimo „Lumifast“ teigė, kad susidūrė su finansiniais sunkumais dėl nesąžiningos konkurencijos.

Bendrovė nesutiko su tuo, kad yra nemoki ir teigė turinti 3 mln. eurų apyvartą ir komercinę perspektyvą.

Tuo metu teismas nurodė, kad 728,2 tūkst. eurų debitorių skolos negali būti vertinamos, kaip bendrovės turtas.

„Atsižvelgiant į tai, jog atsakovės debitoriniai įsiskolinimai negali būti laikomi įmonės realiu turtu, darytina išvada, kad atsakovės pradelsti įsipareigojimai, tai yra, 80 tūkst. eurų ženkliai viršija jos turto vertę, tai yra, 400 eurų“, – nutartyje teigė teismas.

Rekvizitai.lt duomenimis, „Lumifast“ skola „Sodrai“ siekia 85,6 tūkst. eurų.

Bendrovė buvo įkurta 2023 metų pradžioje ir duomenų apie finansinius rezultatus Registrų centrui nėra pateikusi.

48,93 proc. įmonės akcijų priklauso Aleksandrai Baryšnikovai, 51,07 proc. – Vokietijos piliečiui. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rožė

Rožė portretas
Ta įmonė jau anksčiau turėjo bankrutuoti su tokia direktore. Ji visiškai nesigaudo įmonės veikloje.

a kiek

a kiek portretas
ta Lumifast pareme partija?????

na

na portretas
bet yra tas kas ir nebankrutavo, bet žurnalistai nerašo, Kauno metrologijos centras, kaip buvo parduotas...Seimo nariui Žemeliui...buvo Valstybinė įmonė nešė pelną visi žmonės dirbo, buvo geri specialistai...tokių kąsnių ponam reikia ...VĮ panaikino padarė AB ..o toliau nereikia aiškinti ...visus atleido susistatė savo chebrytę..dar po 2 metų parduoda, Žemelis jau ne už eurą, kaip pirko, o tikriausia už milijonus, nes Ožeškienėws pastatas senovės laikų superinis ...vat taip gimsta pas mus milijonieriai, tik kažkodėl tyla...taip Gerovės valstybėj turi būti. Baikit juokint ar kam rūpi atleistas iš darbo žmogus..specialistas..svarbiausia, kad ponai klestėtų.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių