Pirmosios Melnragės paplūdimyje gelbėtojų ir vėl nebus

Netoli šiaurinio molo, Pirmosios Melnragės paplūdimyje, žmonių srautas sezono metu padidėja, o ir vandens sporto mėgėjų didžioji dalis lankosi būtent čia. Tačiau besimaudančiųjų šioje vietoje gelbėtojai nestebi ir ištikus nelaimei atvyksta iš kitų, netoliese esančių paplūdimių.

Į Pirmosios Melnragės paplūdimį žmonės atvyksta ketindami atsikvėpti, paplaukioti banglentėmis ar pabūti netoli šiaurinio molo įsikūrusiose kavinėse. Tačiau šiame paplūdimyje nėra gelbėtojų ir jų postų.

Kaip teigė „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas, gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki, teritorija, esanti netoli molo, priklauso Klaipėdos jūrų uosto direkcijai, todėl ši vieta nėra gelbėtojų dispozicijoje.

„Nuo molo 600 metrų paplūdimio priklauso Uosto direkcijos teritorijai, todėl ten gelbėtojai nebudi“, – aiškino A. Siakki.

Nuo molo 600 metrų paplūdimio priklauso Uosto direkcijos teritorijai, todėl ten gelbėtojai nebudi.

Atėjus į Pirmosios Melnragės paplūdimį, poilsiautojus pasitinka ženklas, perspėjantis, kad šioje paplūdimio dalyje gelbėtojų nėra ir maudytis reikėtų kitame paplūdimyje, kuris yra už 500 metrų.

„Paplūdimio riba, kurioje budi gelbėtojai, yra nuo bunkerio, jis yra tarp Pirmosios ir Antrosios Melnragės paplūdimių. Jeigu nelaimė įvyksta netoli šiaurinio molo, gelbėtojai reaguoja į iškvietimą ir taip pat skuba į pagalbą“, – pabrėžė A. Siakki.

Gelbėtojų vadovo teigimu, dar gegužės 14-ąją į Melnragės, Girulių ir Smiltynės paplūdimius buvo suvežti bei pastatyti gelbėtojų postai, o Pirmosios Melnragės paplūdimyje gelbėtojų nebuvo ir nebus.

„Gelbėtojų komandos surinktos. Atrankos baigėsi. Viena grupė jau apmokyta, greitai bus apmokyta ir antra. Iš viso bus 50 gelbėtojų. Gelbėtojai prižiūrės bendrą 7,8 km paplūdimio ruožą: Smiltynės paplūdimyje – 3,5 km, o Melnragėje ir Giruliuose – 4,3 km“, – paaiškino A. Siakki.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ufa

Ufa portretas
Nepergyvenkit, viskas zinoma ,bet yra visokiu pilieciu ...ir inf.papildomai niekada nebuna perdaug

Ufa-i

Ufa-i portretas
O sirena kuo tau padės ? Kas ir kaip į tą sireną turi reaguoti ?

>Ufa

>Ufa portretas
Tu ufonautas ? Kokį dar pagalbos telefoną ? O toks nr. 112 tau nežinomas ?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių