Teismas ėmėsi medkirčių bylos

Klaipėdos apygardos teisme pradėta nagrinėti civilinė byla dėl gamtai padarytos žalos Mingės kaime iškirtus šimtus medžių.

Neteisėtai medžius Šilutės rajone Minijos upės pakrantėje iškirtusiai bendrovei "Šilutės polderiai" solidariai su Šilutės rajono savivaldybės administracija pateiktas 561 tūkst. litų ieškinys.

Nemuno deltos regioninio parko teritorijoje esančiame Mingės kaime 237 medžiai buvo išpjauti dar birželio pradžioje.

Benzininiai pjūklai tą kartą paguldė 100 uosių, apie 50 juodalksnių, beržų, klevų, bei liepų ir gluosnių. Daugiau nei dvidešimties jų skersmuo buvo per pusmetrį, o kai kurių medžių amžius – šimtas metų.

Bendrovė "Šilutės polderiai" kartu su partneriais medžių pjovimo ėmėsi vykdydama projekto "Minijos kaimo krantinių sutvarkymas" paruošiamuosius darbus.

Bendrovė teisinosi, kad visi šie medžiai yra menkaverčiai. Esą vadovaujantis aplinkos ministro įsakymu privalu pašalinti visus ant pylimų augančius medžius.

Antradienį civilinėje byloje įvyko parengiamasis posėdis.

Trečiaisiais asmenimis į bylos nagrinėjimą pakviesti Valstybės saugomų teritorijų tarnyba, Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas, taip pat Kultūros paveldo departamentas ir Nemuno deltos regioninio parko (NDRP) direkcija.

Šioje byloje ketinama apklausti pareigų netekusį Nemuno deltos regioninio parko vadovą Nerijų Gricevičių bei valstybės įmonės "Šilutės polderiai" buvusį direktorių Rimantą Liatuką, kuris iš pareigų buvo atleistas kilus skandalui.

Pasak Klaipėdos apygardos prokuroro Aivaro Velučio, kol kas nėra aišku, ar bus siekiama tų pareigūnų asmeninės atsakomybės.

"Šioje civilinėje byloje siekiama kompensuoti gamtai padarytą žalą. Ją solidariai turės atlyginti "Šilutės polderių" bendrovė su Šilutės rajono savivaldybės administracija", – tikino prokuroras.

Kitas teismo posėdis įvyks gruodžio viduryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M-power

M-power portretas
Kam atlygins? uzkas po medziais gal 560K?

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Džiaugiuosi greitu, precizišku prokuratūros darbu, principingu Aplinkos ministerijos ir Žemės ūkio ministerijos poelgiu atleidžiant regioninio parko ir AB "Šilutės polderiai" vadovus. Tai teikia vilčių, kad įsijungia visuomenė, žiniasklaida ir principingi prokuratūros darbuotojai, tada pradeda veikti teisinė sistema ir randasi teisingumas. Tikiu, kad anksčiau ar vėliau taip bus visose bylose ir visose srityse.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių