Sulaikyti penki ukrainiečiai, įtariami neteisėtai gabenę 43 migrantus

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) su policijos pareigūnais ketvirtadienį Utenoje sulaikė penkis Ukrainos piliečius, įtariama, neteisėtai gabenusius 43 migrantus.

Kaip penktadienį pranešė VSAT, minėtiems ukrainiečiams Panevėžio apygardos prokuratūra prašo skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Pasak tarnybos, remiantis Latvijos pasienio tarnybos informacija dėl galimo neteisėtų migrantų gabenimo, Utenos mieste ketvirtadienio rytą buvo sustabdytas automobilis „Audi A6“ su Lenkijos registracijos numeriais.

Teisėsaugos žiniomis, šis automobilis turėjo lydėti du neteisėtus migrantus iš Latvijos gabenančius mikroautobusus. Automobilį vairavo 28-erių Ukrainos pilietis, kartu važiavo dar du 25-erių ir 26-erių ukrainiečiai.

Apie 9.45 val. policijos pareigūnai Utenos rajone stabdė mikroautobusą „Opel Vivaro“ su lietuviškais registracijos numeriais, tačiau juo vykę asmenys paspruko į mišką.

Pasitelkus droną ir kinologus su tarnybiniais šunimis, 20 neteisėtų migrantų ir juos gabenęs 22-ejų Ukrainos pilietis buvo sulaikyti maždaug už keturių kilometrų nuo mikroautobuso.

Tuo pačiu metu už keliolikos kilometrų policijos pareigūnai, vadovaudamiesi VSAT informacija, aptiko kitą paliktą mikroautobusą „Volkswagen Transporter“ su lietuviškais registracijos numeriais, kuriame buvo dešimt neteisėtų migrantų.

Transporto priemonės vairuotojas ir dar keliolika neteisėtų migrantų pasišalino. Netrukus VSAT pareigūnai įtariamą vairuotoją – 21-erių Ukrainos pilietį – degalinėje sulaikė su kitu 26-erių ukrainiečiu.

Antrojo mikroautobuso bėgliai buvo rasti Utenos rajone, kur aptiktas juos vežęs automobilis – VSAT kinologai su tarnybiniais šunimis sulaikė dešimt migrantų.

Ketvirtadienio vakarą Utenos rajono degalinėje sulaikyti dar trys nelegalai.

Anot VSAT, iš viso 43 neteisėtai Lietuvos valstybės sieną bandę kirsti migrantai apgyvendinti Užsieniečių registracijos centre. Transporto priemonės sulaikytos ir saugomos Vilniaus pasienio rinktinėje.

Dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną iš savanaudiškų paskatų gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai.

VSAT pastaruoju metu sako stebinti neteisėtos antrinės migracijos iš Latvijos augimą, kai per šią valstybę bandoma pasiekti Vakarus iš Baltarusijos.

Pasieniečių atstovas Giedrius Mišutis BNS liepą sakė, kad latviškasis antrinės migracijos kelias išryškėjo pernai, 2024-ųjų pirmą pusmetį jos buvo sumažėję, bet dabar vėl stebimas.

Iš Baltarusijos į Lietuvą šiemet VSAT neleido patekti 366 neteisėtiems migrantams, pernai buvo apgręžti 2 tūkst. 643 tokie atėjūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Negana

Negana  portretas
pas save bespredielus daro tie ukrų benderovcai ,tai Lietuvoje pradėjo nesąmones daryti, siųsti tuos chocholus kuo greičiau į frontą, neveltui RUSIJOS kariai dubasina tuos nacius kaip kokius tarakonus

pritariu

pritariu portretas
Atšokit vatnykai nuo heroju. Sala herojam.

jis

jis portretas
deportuoti į frontą.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių