Tris vaikus pražudęs S. Paulikas: noriu tarnauti visuomenei

  • Teksto dydis:

Girtas tris vaikus mirtinai sužalojęs ir iš avarijos vietos pasišalinęs buvęs Skuodo rajono policijos komisariato policininkas Saulius Paulikas teisėjų vėl prašo paleisti į laisvę anksčiau laiko ir taip sudaryti galimybę tapti visaverčiu visuomenės nariu.

Girtas tris vaikus mirtinai sužalojęs ir iš avarijos vietos pasišalinęs buvęs Skuodo rajono policijos komisariato policininkas Saulius Paulikas teisėjų vėl prašo paleisti į laisvę anksčiau laiko ir taip sudaryti galimybę tapti visaverčiu visuomenės nariu, - rašo delfi.lt.

9 metų laisvės atėmimo bausme nuteisto S. Pauliko prašymą antradienį pradėjo nagrinėti Vilniaus apygardos teismas. Tiesa, trijų teisėjų kolegija nuteistojo posėdžių salėje neišvydo – nuteistasis neišreiškė pageidavimo dalyvauti teisme, todėl nebuvo atvežtas iš įkalinimo įstaigos.

Nuteistasis skunde teismui nurodė, kad nusikaltimas, kurį jis padarė, nebuvo tyčinis, o padarytas dėl neatsargumo. Jis taip pat pabrėžė, kad būtina atsižvelgti, jog iki tragiško įvykio jis nė karto nebuvo baustas administracine tvarka, esą visą laiką laikėsi įstatymų, juoba kad dirbo policijoje ir tarnavo visuomenės gerovei.

Tokiai buvusio policininko pozicijai nepritarė ne tik Lygtinio paleidimo komisija, bet ir prokuratūra. Prieš pora savaičių S. Pauliko argumentų nepalaikė ir apylinkės teismas, pažymėjęs, jog nuteistajam dar per anksti svajoti apie laisvę – nusikalstamas veikas jis padarė būdamas neblaivus ir dirbdamas policijos pareigūnu.

Lygtinio paleidimo komisija mano, kad S. Paulikas nėra pakankamai įvertinęs savo praeities, padaręs reikiamas išvadas ir gebantis vykdyti įsipareigojimą doru elgesiu bei stropiu darbu įrodyti, jog ateityje nebedarys nusikalstamų veikų.

S. Paulikas jau yra atlikęs pusę bausmės ir į laisvę turėtų išeiti 2016-ųjų lapkričio 8-ąją. Įkalinimo įstaigoje nuteistasis kartą baustas už alkoholio vartojimą (nuobauda nebegalioja), o už gerą elgesį, stropų darbą ir mokymąsi skatintas 6 kartus. S. Paulikas pataisos įstaigoje dirba namų ūkio aptarnavimo brigadoje valgyklos darbininku.

DELFI primena, kad S. Paulikas 2007-ųjų lapkričio 7-ąją Aleksandrijos kaimo (Skuodo raj.) centre, vairuodamas automobilį BMW-524, lenktyniavo su „Audi“. Dideliu greičiu lėkęs BMW partrenkė ir mirtinai sužalojo tris dešimtmečius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

UK

UK portretas
MIRK SIUKSLE PAULIKAI

UK

UK portretas
MIRK SIUKSLE PAULIKAI

UK

UK portretas
MIRK SIUKSLE PAULIKAI
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių