Mirė organizacijos „Reporteriai be sienų“ vadovas Ch. Deloire’as

  • Teksto dydis:

Šeštadienį mirė tarptautinės nevyriausybinės organizacijos „Reporteriai be sienų“ generalinis sekretorius Christophere’as Deloire’as.

Jam buvo 53-eji metai. Apie tai praneša organizacija savo tinklapyje.

Žurnalistas mirė birželio 8 dieną, šeštadienį, Paryžiuje. Jis sirgo onkologine liga.

„Žurnalistika buvo viso jo gyvenimo kova, kuria jis tikėjo“, – teigiama nekrologe.

Ch. Deloire’as dirbo Prancūzijos televizijoje, žurnale „Le Point“, vadovavo žurnalistų rengimo centrui.

2012-aisiais metais jis tapo organizacijos „Reporteriai be sienų“ vadovu.

2023-ųjų lapkritį vyras pasakojo apie masines žurnalistų žūtis Gazos Ruože. „Tai, kas vyksta, yra siaubinga. Mes niekada nematėme tiek žurnalistų, žuvusių per tokį trumpą laiką“, – sakė jis.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) socialiniame tinkle „X“ išreiškė pagarbą Ch. Deloire'ui.

Jis teigė, kad pastarasis nenuilstamai kovojo už informacijos ir demokratinių diskusijų laisvę.

„Jo visuotinė kova lieka mūsų kova“, – pridūrė E. Macronas.

Niujorke įsikūręs Žurnalistų apsaugos komitetas „X“ pareiškė, kad labai nuliūdo dėl Ch. Deloire'o mirties.

Šiuo metu mes nuoširdžiai užjaučiame Christophe'o šeimą ir visus RSF bendruomenės narius, taip pat visus visame pasaulyje, kuriuos palietė jo užuojauta ir įkvėpė jo lyderystė.

AFP pasaulio naujienų skyriaus direktorius Philas Chetwyndas (Filas Četvindas) sakė, kad Ch. Deloire'as „buvo nenuilstantis spaudos laisvės šalininkas“.

„Jis pasižymėjo didžiule energija ir charizma ir buvo toks stiprus mūsų profesijos gynėjas tuo metu, kai vis dažniau abejojama mūsų darbu ir vertybėmis“, – sakė Ph. Chetwyndas.

Ši aktyvistų organizacija, kurią 1985 metais Prancūzijos pietiniame Monpeljė mieste įkūrė keturi žurnalistai, tapo trukdžiu autokratiniams ir despotiškiems režimams visame pasaulyje, kurie norėtų užčiaupti žiniasklaidą.

Grupė nesibaimina užsitraukti galingų veikėjų nemalonės ir tokius lyderius kaip Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Turkijos vadovas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) vadina spaudos laisvės plėšrūnais.

Ji ne kartą pasmerkė spaudos laisvės suvaržymus Rusijoje nuo 2022 metų, kai Maskva pradėjo karą prieš Ukrainą.

Grupė taip pat pradėjo transliuoti Rusijai skirtus palydovinius naujienų kanalus, kurių didžiąją dalį rengia tremtyje gyvenantys rusų žurnalistai.

Vašingtono Nacionalinio spaudos klubo prezidentė Emily Wilkins (Emili Vilkins) sakė: „Šiuo metu mes nuoširdžiai užjaučiame Christophe'o šeimą ir visus RSF bendruomenės narius, taip pat visus visame pasaulyje, kuriuos palietė jo užuojauta ir įkvėpė jo lyderystė.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ar skiepytas buvo,nes visi skiepyti miršta.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių