Trikojį šunelį priglaudęs R. Kalinkinas: padėti reikia tiems, kuriems reikia

"Stengiamės padėti tiems, kuriems reikia padėti, o ne tiems, kuriems nori padėti visi", – teigė dizaineris Robertas Kalinkinas su žmona Agne iš Všį "Penkta koja" priglaudę trikojį šunelį.

Dabar Roberto ir Agnės Jasiulevičiūtės-Kalinkinos namuose jau keturi šunys – visi priglausti, mišrūnai, gatviniai: prie didelio juodo 10 metų Barsuko-Barso bei septynerių metų ilgakojo, "ryžo" takso Gilės ir nedidelio, apvalaus, miegant susisukančio it "baronka" Spurgos prisidėjo trikojis Brokas.

"Iš viso turėjome apie 10 šunų. Deja, buvo nelaimingų įvykių, ligų, – pripažino Robertas prieš dvi savaites su žmona priglaudęs ketvirtą šunelį, kurį pavadino Broku. – Mylime gyvybę, gyvūnus, šunis, žmones. Tiesa, žmonės kartais nuvilia, šunys – ne. Su jais paprasčiau sutarsi. Jie jei pridaro "š", tai neslepia, kad tai jų "š".

Kodėl naująjį šunelį pavadino Broku?

Vardas Trikojis, kaip jis simboliškai buvo pavadintas prieglaudoje, Robertui ir Agnei netiko.

"Dirbame mados industrijoje, ten būna broko, taisymų, tad antrą dieną Trikojį pavadinom Broku, nes jis – nėra jaunas, su charakteriu, bet negalia, kojos nebuvimas, jam netrukdo ir jis puikiai laksto, nepasiduoda kitiems šunims ir to broko, kaip gali atrodyti, jis tarsi neturi", – teigė Robertas.

Kodėl jie su žmona nusprendė paimti į namus trikojį šunelį? Kaip dauguma žmonių tokių gyvūnų vengia, nori sveikų ir gražių?

"Taip, mažo, pūkuoto, meilaus ir sveiko nori visi. Kaip ir vaiko iš vaikų namų – visi nori mažo ir meilaus, o sudėtingo paauglio – ne. Būtent todėl su žmona ir priglaudėme kitokį šunelį. Stengiamės vadovautis savo vidinio pasaulio taisyklėmis, o jis mums sako – padėti reikia tiems, kuriems reikia padėti, o ne tiems, kuriems nori padėti. Šiam šuneliui sudėtinga būtų gyventi vadoje, jis trikojis, ne jaunas, tad jį priglausti norėtų nedaugelis", – savo poelgį komentavo R.Kalinkinas.

Kaip Brokas sutaria su Barsuku, Gile ir Spurga? Pirma savaitė buvo sudėtinga: drąsus Brokas provokavo kitus šunis, pratinosi prie naujos teritorijos, pasivaikščiojimų.

Tačiau dabar, antrą savaitę, viskas klostosi puikiai ir Brokas, kaip ir Roberto ir Agnės šunys kartu su jais, kaip ir šeimos nariai, miega lovoje.

Ar keturi šunys kartu lovoje Robertui ir Agnei netrukdo?

"Vaiką turime, tad šunys mums netrukdo", – nusijuokė dizaineris R.Kalinkinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

3D

3D portretas
nuotaikingas, bet su potekste straipsnis. Autorius nestokoja jumoro. Be aš ne apie tai. Dėkoju Dievui, kad dar yra žmonių, kurie neabejingi tokiems kaip tas Brokas. Ačiū ir sėkmės darbuose.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių